Aktuelno iz kulture

Zvanični kanal Evrovizije objavio Konstraktin "rezervni" snimak pesme "In corpore sano"

Komentari

Autor: Eurovision / Euronews Srbija

20/06/2022

-

13:34

Zvanični kanal Evrovizije objavio Konstraktin "rezervni" snimak pesme "In corpore sano"
Zvanični kanal Evrovizije objavio Konstraktin "rezervni" snimak pesme "In corpore sano" - Copyright Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Snimak izvođenja pesme "In corpore sano" koji je Javni servis Srbije morao da pošalje organizatorima Evrovizije neposredno nakon što je Konstrakta izabrana za predstavnicu naše zemlje na tom muzičkom takmičenju, nedavno je objavljen na zvaničnom Jutjub kanalu Eurosonga.

Već nekoliko godina zemlje učesnice Evrovizije u obavezi su da šalju snimke odabranih pesama organizatorima takmičenja, u slučaju da zbog nepredviđenih okolnosti budu sprečeni da učestvuju lično, pa je tako i Konstrakta snimila "rezervni" video u studiju RTS na Košutnjaku.

U nekim slučajevima, izvođenje pesama na samom takmičenju izgleda sasvim drugačije od onog koje je snimljeno unapred, ali je Konstraktin nastup bio manje-više nepromenjen.

Inače, njena pesma "In corpore sano" našla se na petom mestu najslušanijih evrovizijskih pesama tokom maja, dok prvo i dalje drži ukrajinska grupa Kalush Orchestra.

Podsećamo, predstavnica Srbije plasirala se u finale Evrovizije kao treća u drugoj polufinalnoj večeri, a u finalu je zauzela petu poziciju.

Konstrakti su glasovi publike u drugoj polufinalnoj večeri doneli 174 poena. Srbija je po glasovima publike iz 39 zemalja zauzela četvrto mesto, a maksimalnih 12 poena stiglo je iz pet država.

Pesma "In Corpore Sano" ukupno je imala 312 poena, a nakon prvog dela glasanja, u kom su čitani glasovi žirija, Konstrakta je bila na 11. poziciji. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura