Aktuelno iz kulture

Vaja Dujović: Igram u novoj predstavi o ženama koje su nešto značajno uradile za Srbiju, a danas su pomalo zaboravljene

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2021

-

15:41

Vaja Dujović: Igram u novoj predstavi o ženama koje su nešto značajno uradile za Srbiju, a danas su pomalo zaboravljene
Vaja Dujović: Igram u novoj predstavi o ženama koje su nešto značajno uradile za Srbiju, a danas su pomalo zaboravljene - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Popularna mlada glumica Vaja Dujović bila je gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" i u razgovoru je otkrila da je u podeli pozorišne predstave "Zaboravljene", čija je premijera zakazana za 10. jul na kalemegdanskoj sceni "Kod Pobednika" u programu predstojećeg Belefa.

Dujović napominje da je predstava nastala u produkciji Beoarta i Jugo scene.

"Želeli smo da osvetlimo priču o ženama koje su nešto konkretno i značajno uradile za Srbiju, a danas su pomalo zaboravljene. Režiju predstave je potpisala Marija Milenković,a scenu ću podeliti sa Katarinom Radivojević, Anom Franić, Sonjom Kovačević", kazala je Dujović.

Ona napominje da predstava ima edukativni karakter jer obiluje istorijskim činjenicama.

"Svi zajedno smo se trudili da predstavimo zanimljive detalje iz života Mileve Anštajn, Milunka Savić, Nadežda Petrović, Rut Stenli Farnam, i Jelena Lozanić. Publika će imati prilke da vidi kolike su zapravo srpske patriote bile te žene", kazala je Dujovićeva.

Tanjug Video

 

Popularna glumica je deo glumačke ekipe gledane televizijske serije "Državni službenik".

Kako kaže, taj televizijski format porede sa sličnim projektima u svetu jer je u središtu priče državna bezbednost, tema koja je često bila tabu teba u Srbiji.

"Naša serija je fino uklopila taj naboj i neizvesnost koju žive pripadnici tajnih službi sa privatnim i porodičnim odnosima glavnih protagonista `Državnog službenika`", kazala je Dujovićeva.

Za ulogu u filmu i TV seriji "Vojna akademija", glumica se, prema sopstvenom priznanju, spremala u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije.

"Tu sam prošla neku vrstu discipline koju obični ljudi ne poznaju. Bilo mi je jako značajno da budem deo realnog života tih ljudi, što je kasnije uticalo verodostojnost naše igre na setu ispred kamera", rekla je Dujovićeva.

Želje i pogled u budućnost Vaje Dujović se ukrštaju u ulogama vezanim za epohu.

"Volela bih da igram Margaritu iz klasika "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova na pozorišnoj sceni", istakla je ona.

Komentari (0)

Kultura