Aktuelno iz kulture

U Hrvatsku dolazi jedan od najvećih festivala elekronske muzike "Secret Project presents Pula music week"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2022

-

09:55

U Hrvatsku dolazi jedan od najvećih festivala elekronske muzike "Secret Project presents Pula music week"
U Hrvatsku dolazi jedan od najvećih festivala elekronske muzike "Secret Project presents Pula music week" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska će ovog leta ugostiti brojne posetioce iz celog sveta koji će zahvaljujući jednim od vodećih svetskih promotera Aldi i Insomniacu uživati u vrhunskim muzičkim spektaklima koji će od 30. juna do 6. jula biti održani u pulskoj Areni i na drugim lokacijama širom grada Pule.

Najave o dolasku jednog od najvećih muzičkih promotera u Hrvatsku, o kojima se u poslednje vreme dosta spekulisalo, danas su dobile svoju službenu potvrdu. Hrvatska će već ovo leto, u periodu od 30. juna do 6. jula u Puli ugostiti neke od vodećih imena elektronske muzike. Festival koji će dodatno obogatiti, ali i učvrstiti Hrvatsku na turističkoj i muzičkoj mapi sveta biće organizovan od strane ALDA-e i Insomniaca, pod nazivom "Secret Project presents Pula Music Week". Reč je o globalno poznatom festivalskom događaju "Secret Project" koji će ovog leta na hrvatsku obalu dovesti najbolje House & Techno DJ izvođače.

U periodu od 30. juna do 6. jula u Pulu će stići neki od najboljih DJ-eva elektronske muzike koji će nastupiti u jednom od najstarijih evropskih amfiteatara. Veličanstveni pulski amfiteatar će svakodnevno biti poprište ekskluzivnih muzičkih događaja, dok će širom grada biti postavljeno još nekoliko stejdž lokacija o kojima će javnost biti naknadno obaveštena.

Uz sjajan spektar izvođača, "Secret Project presents Pula Music Week" zasigurno će privući na desetine hiljada posetioca iz cijelog sveta u Istru koja će tako dobiti planetarno poznati festivalski događaj. Ova turistički najrazvijeniji region je proteklih godina pokušao značajnije da pozicionira vlastiti turistički smisao i na području elektronske muzike.

Zbog prepoznatljivosti brenda i logističke snage, ovaj bi Festival trebao biti željena prevaga koja će Istru, uz sve do sad prepoznate turističke kvalitete, pozicionirati i kao muzičku destinaciju sa naglaskom na elekronsko muzičko iskustvo. Ne treba posebno naglašavati kako će ovaj događaj u Hrvatsku dovesti desetine hiljada direktnih posetioca koji će svojim brojem i većom platežnom moći dati dodatan okvir ukupnom turističkom ostvarenju, kako Pule i Istre, tako i celokupnom hrvatskom turizmu.

Početak festivala u Puli obeležiće audio vizualni spektakl (po kojem su promoteri Alda i Insomniac svetski poznati) nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Nakon toga će Secret Project Pula music week poželeti dobrodošlicu Solomunu koji nastupa u petak, 1. jula. Zanimljivo je kako je Solomun izvođač koji vuče poreklo sa naših prostora, iako je rođen u Nemačkoj. Naredne dane Festivala upotpunit će slavni britanski producentski duo Disclosure i Tale Of Us koji nastupaju tijekom vikenda 2. i 3. jula. Za nastavak besprijekornog muzičkog vikenda pobrinuće se dodatni izvođači na dodatnim lokacijama u Puli.

U ponedjeljak, 4. jula, u Areni nastupa legenda Boris Brejcha koji će zasigurno ostaviti svoj prepoznatljivi minimalistički trag na debitantskom izdanju festivala. Dan nakon sledi nastup Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja u Puli kada posetioce očekuje nastup Black Coffee-a koji će pružiti nezaboravan kraj opsežnom programu plesne muzike.

Elitni popis glavnih i pratećih umetnika, zajedno sa produkcijom koja je na visokom nivou, koja se tokom godina iskristalizovala kroz događanja u režiji ALDA-e i Insomniaca, Pula music week će obeležiti jedinstvenim audiovizualnim iskustvom. Osim muzike, pulska muzička nedelja dodatno će izoštriti svoj očaravajući kontrast antičke i suvremene umetnosti, prikazujući neke od najboljih modernih umetničkih instalacija iz celog sveta unutar svojih ostarjelih zidova. Dovodeći pravu apstraktnu prirodu događaja u prvi plan, obožavaoci će zasigurno uroniti u neviđeno okruženje pred sobom. Prema najavama, pulska muzička nedelja će okupiti konceptualne umetničke programere i ukombinovati ih u plesnu muzičko izvođenje.

Hrvatski festival stiže kao najnoviji nastavak saradnje ALDA-e i Insomniaca u dugom nizu zajedničkih projekata poput EDC Las Vegas ili amsterdamskog izdanja Secret Projecta.

O Aldi i Insomniacu

ALDA je međuanrodna producentska kompanija, razvijač konceptualnih događanja i promotor međunarodne elektronske muzike. Organizatori su događanja poput AMF-a, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival i The Flying Dutch. Od 2018. ALDA je udružila snage sa američkim festivalskim divom Insomniacom te zajedno ove dve vodeće producentske kuće donose na globalnu scenu međunarodno raznolika i širokoj publici nezaboravna iskustva elektronske muzike. Insomniac globalno organizuje neke od najinovativnijih, najzanimljivijih muzičkih festivala i događaja na svetu. Unapređeni najsavremenijom rasvetom, pirotehnikom i dizajnom zvuka, umetničkim instalacijama velikih razmera, pozorišnim izvođačima i specijalnim efektima sledeće generacije, ovi događaji osvajaju i nadahnjuju jedinstveni nivo interakcije sa obožavaocima. Kvalitno iskustvo je glavni prioritet.

Insomniaca tokom 25 godina rada organizovala je više od 2.000 festivala, koncerata i klupskih večeri za gotovo pet miliona posetioca širom sveta. Najpoznatiji muzički događaj s potpisom Insomniaca je Electric Daisy Carnival Las Vegas (najveći svetski festival plesne muzike koji tokom tri dana privlači više od 465.000 posetoca. Kompaniju je osnovao Pasquale Rotella, koji je prema Forbesu jedan od pet nauticajnijih osoba globalne showbiz scene. Sedište Insomniaca koji je osnovan 1993. godine je u Los Angelesu, a 2013. godine sklopili su partnerstvo s vodećom globalnom entertainment tvrtkom Live Nation.

Komentari (0)

Kultura