Aktuelno iz kulture

Dominacija serije "Stranger Things" i filma "Hustle": Šta se gleda na Netfliksu ovih dana?

Komentari

Autor: Staša Rosić

23/06/2022

-

20:07

Dominacija serije "Stranger Things" i filma "Hustle": Šta se gleda na Netfliksu ovih dana?
Dominacija serije "Stranger Things" i filma "Hustle": Šta se gleda na Netfliksu ovih dana? - Copyright Prinskrin/Youtube/kstrangez, Telemundo, Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji serije "Stranger Things" su u periodu od 27. maja do 19. juna u trajanju od 883,3 miliona sati gledali prvi deo četvrte sezone, čime su je upisali u najpopularniju seriju na engleskom jeziku na Netfliksu.

Iako je tako serija u kojoj važnu ulogu ima i glumac srpskog porekla Nikola Đuričko, oborila rekord koji je držala druga sezona "Brižertona", uspeh prvog dela južnokorejske drame "Squid Game" i dalje je nedodirljiv.

Ipak, to bi mogle da premene poslednje dve epizode četvrte sezone "Stranger Things" koje imaju gotovo filmski format (ukupno traju preko dva sata), a koje će biti dostupne od 1. jula na toj platformi.

U protekloj nedelji svoje mesto među najgledanijim sadržajima na Netfliksu našla je i šesta sezona serije "Peaky Blinders" koju su pretplatnici tog servisa gledali u trajanju od 61,4 miliona sati, dok je na trećem mestu tinejdžerska vampirska drama "First Kill".

Dokumentarna serija o fundamentalističkoj Crkvi Isusa Hrista svetaca poslednjih dana koja dozvoljava i podstiče poligamiju takođe je među najgledanijima, kao i "Advokat iz Linkolna" koji je već nekoliko nedelja na listi deset najgledanijih.

  Najgledanije serije na Netfliksu od 13. do 19. juna
  Serije na engleskom jeziku Serije na ostalim jezicima
1. "Stranger Things" (4. sezona) "Intimacy" (1. sezona)
2. "Peaky Blinders" (6. sezona) "Our Blues" (1. sezona)
3. "First Kill" (1. sezona) "Malverde, El Santo Patron" (1. sezona)
4. "Stranger Things" (3. sezona) "Yo soy Betty, la fea" (1. sezona)
5. "Stranger Things" (2. sezona) "Maldivas" (1. sezona)
6. "Stranger Things" (1. sezona) "Café con aroma de mujer" (1. sezona)
7. "Keep Sweet: Pray and Obey" (Mini serija) "Wrong Side of the Tracks" (1. sezona)
8. "God's Favorite Idiot" (1. sezona) "The War Next-door" (2. sezona)
9. "The Lincoln Lawyer (1. sezona) "As the Crow Flies" (1. sezona)
10. "Peaky Blinders" (1. sezona) "Squid Game" (1. sezona)

Kada je reč o serijama na drugim jezicima, "Intimnost", španska drama o političarki čiju karijeru naprasno prekida procureli snimak njenog intimnog odnosa, dobila je solidne ocene kritike i zauzela prvo mesto na listi u ovom segmentu.

Na drugom je već poznati južnokorejski hit "Our Blues", dok je na trećem iznenađujuća priča o stvarnom meksičkom banditu "Malverde, El Santo Patron". 

Prva sezona serije "Yo soy Betty, la fea" već 27 nedelja nalazi se na listi najgledanijih serija koje nisu na Engleskom jeziku, a iznova se probudilo i interesovanje za prvu sezonu "Squid Game".

"Hustler" sa Bobijem Marjanovićem najgledaniji film

Novi film Adama Sendlera u kom se pojavljuje i proslavljeni košarkaš Bobi Marjanović najgledaniji je Netfliksov film već drugu nedelju zaredom, kada je reč o ostvarenjima na engleskom jeziku.

Reč je o sportskoj drami u kojoj Sendler tumači Stenlija Berena, košarkaškog skauta kome karijera već godinama stagnira.

Nakon što primeti Boa Kruza, talentovanog uličnog basketaša u Španiji, on odlučuje da ga dovede u NBA i tako napravi preokret u svom životu. Problem je, međutim, što je ovaj mladić daleko od nivoa neophodnog za ulazak u najjaču košarkašku ligu sveta, zbog čega će Beren morati da stavi svoju karijeru i reputaciju na kocku, postane trener perspektivnog Španca i sam pokuša da ga spremi za NBA draft.

Marjanović je u filmu jedan od kandidata za NBA, a ovaj film dobio je najviše ocene kritike od svih dosadašnjih filmova Adama Sendlera.

  Najgledaniji filmovi na Netfliksu od 13. do 19. juna
  Filmovi na engleskom jeziku Filmovi na ostalim jezicima
1. "Hustle" "The Wrath of God" (Meksiko)
2. "Spiderhead" "Centauro" (Španija)
3. "Chickenhare and the Hamster of Darkness" "Heart Parade" (Poljska)
4. "Halftime" "CBI 5: The Brain" (Indija)
5. "Interceptor" "Bhool Bhulaiyaa 2" (Indija)
6. "Collision" "Loca por el trabajo" (Meksiko)
7. "Trees of Peace" "RRR" (Indija)
8. "Sonic the Hedgehog" "Don" (Indija)
9. "A Perfect Pairing" "Ben & Jody" (Indonezija)
10. "Senior Year" "Belzebuth" (Meksiko)

Na drugom mestu po gledanosti je novi film Krisa Hemsvorta "Spiderhead", a sledi ga novi animirani film "Chickenhare and the Hamster of Darkness".

Gledan je i dokumentarac Dženifer Lopez "Halftime", kao i "Trees Of Peace", tragedija o genocidu u Ruandi.

Najgledaniji film koji nije na engleskom jeziku je novi argentinski "Božji gnev" o misterioznim smrtnim slučajevima i jednoj ženi koja počinje da sumnja da je za njih odgovoran njen bivši šef.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura