Aktuelno iz kulture

Netfliks pokreće rijaliti zasnovan na "Squid Game": Pobednik osvaja 4,5 miliona dolara

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

15/06/2022

-

12:11

Netfliks pokreće rijaliti zasnovan na "Squid Game": Pobednik osvaja 4,5 miliona dolara
Squid Game - Copyright Tanjug/AP/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks priprema rijaliti šou zasnovan najpopularnijom serijom na toj platformi - "Squid Game" i poziva sve zainteresovane da se uključe u trku za nagradu od 4,56 miliona dolara.

Olakšavajuća okolnost je to što igra nazvana "Squid Game: The Chalenge" neće biti na život i smrt, kao što je to bio slučaj u južnokorejskoj distopijskoj drami.

Umesto toga, najgora kazna za ukupno 456 odabranih takmičara iz celog sveta, najgori ishod je da odu kući praznih ruku.

"Dok se igrači takmiče u nizu igara inspirisanih originalnom serijom, njihove strategije, savezi i karakter biće na testu", stoji u opisu ovog rijalitija.

Kandidati ne mogu biti mlađi od 21 godine, moraju govoriti engleski i biti dostupni za snimanje na četiri nedelje početkom 2023. 

Netfliks je takođe prošle nedelje potvrdio da se snima druga sezona "Squid Game" od deset epizoda.

Takođe, zvezda te serije je u vreme Kanskog festivala bio sagovornik Euronews Srbija, gde je već najavio da možemo da očekujemo nove zaplete u drugoj sezoni.

"Nisam znao da smo i kod vas postali toliko popularni. Puno pozdravljam sve fanove serije iz Srbije", poručio je Li Jung Je iz Kana, potvrdivši nam na kraju da će nastavak "Squid game" sigurno ugledati svetlost dana u narednih godinu-dve.

Podsećamo, "Squid Game" je najgledanija serija na Netfliksu u istoriji te platforme, koja je celu jesen prošle godine provela na listi deset najgledanijih programa u mnogim zemljama sveta.

U seriji se likovi takmiče za nagradu od 38 miliona dolara, igrajući tradicionalne dečje korejske igre, ali eliminacija ne znači odlazak kući, već smrt.

U svetu je bilo više pokušaja da se rekreiraju igre iz ove serije, doduše, u bezopasnim okolnostima, ali je problem predstavljala popularnost serije među najmlađima, koji su se uživo i na društvenim mrežama upuštali u nimalo naivne izazove inspirisane "Squid Game".

Širom Evrope i Amerike prosvetni radnici upozoravali su roditelje da ne dozvoljavaju najmlađima da gledaju ovu seriju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura