Aktuelno iz kulture

Zvezda serije "Squid game" za Euronews: Nisam znao da smo toliko popularni u Srbiji

Komentari

Autor: Ilija Đukić za Euronews Srbija

21/05/2022

-

12:52

Zvezda serije "Squid game" za Euronews: Nisam znao da smo toliko popularni u Srbiji
Euronews/Ilija Đukić - Copyright Euronews/Ilija Đukić

veličina teksta

Aa Aa

Početak 75. Kanskog festivala, između ostalog, obeležio je i film "Lov" korejskog glumca, od nedavno i režisera Li Jung Jea.

Li se svuda u svetu, pa i u Srbiji proslavio sada već kultnom distopijskom triler dramom "Squid game", serijom koja je obarala rekorde u gledanosti krajem prošle i početkom 2022. godine.

Li Jung Je u Južnoj Koreji ima vrlo uspešnu karijeru. Nakon što je u Seulu završio Fakultet dramskih umetnosti, karijeru je započeo u pozorištu (glumio je i Hamleta) da bi se potom preorijentisao na film i televiziju, ostvarivši uloge u više od 30 filmova i 11 serija.

U seriji "Squid game" Li igra propalog kockara koji od misteriozne osobe dobija priliku da anulira sve dugove ukoliko prihvati da učestvuje u izvesnom takmičenju koje je, ispostaviće se, sve samo ne obično.

Lija smo sreli na Kanskom festivalu dok je strpljivo davao intervjue sunarodnicima, a za Euronews Srbija na pitanje kako se sada oseća na Kroazeti gde se predstavlja i kao režiser, zvezda iz Južne Koreje odgovara rečima:

"Vidim po reakcijama da je film `Lov` pobrao simpatije. Drago mi je. Film se osvrće na sve posledice dezinformacija, antipropagande i političke manipulacije u običnom svetu. Gledao sam da kao režiser sa povecim glumačkim iskustvom puno pričam sa odabranim kolegama za film kako bih uvažio sve njihove primedbe ili savete. Mislim da je `Lov` na kraju ispao kako sam i zeleo."

Svestan je korejski glumac i režiser da ga u Kanu kao i u ostatku sveta svi i dalje vide kao broj 456 koji je nosio na trenerci u planetarno uspešnoj seriji "Squid game".

"Imponuje mi to, znači da smo svi uspeli sa serijom, ali još više bi mi značilo ako bi dobio generalnu potvrdu da i sa ovim filmom moj rad prija ljudima. Što se Holivuda i prodora na američko tržište tiče, i tu primećujem lagano otvaranje. Maštam o nestanku granica između odabira tamošnjih glumaca i onih iz ostatka sveta za neke uloge", kaže Li.

profimedia

Li Jung Je u seriji "Squid game"

Na komentar da je sa svojim kolegama već postao kultni lik u Srbiji, te da čak i deca mesecima unazad igraju čuvenu igru "Crveno svetlo, zeleno svetlo", simpatični i skromni Korejac ostao je gotovo bez komentara.

"Stvarno? U Srbiji? To je jako lepo čuti. Podrška iz svih delova sveta nikad ne manjka. Nisam znao da smo i kod vas postali toliko popularni. Puno pozdravljam sve fanove serije iz Srbije", poručio je Li Jung Je iz Kana, potvrdivši nam na kraju da će nastavak "Squid game" sigurno ugledati svetlost dana u narednih godinu-dve.

"Očekujte nove zaplete od nas", istakao je ovaj glumac i režiser.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura