Aktuelno iz kulture

Reditelj serije "Squid Game" radi na filmu: "Klub ubijanja starih ljudi" biće još nasilniji od serije

Komentari

Autor: Variety

06/04/2022

-

23:17

Reditelj serije "Squid Game" radi na filmu: "Klub ubijanja starih ljudi" biće još nasilniji od serije
Squid Game - Copyright Tanjug/AP/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Tvorac hit serije "Squid Game" Huang Dong Hjuk trenutno radi na novom filmu za koji kaže da je inspirisan jednim romanom Umberta Eka.

Govoreći na kanskom događaju MiPTV posvećenom televizijskom programu, on je otkrio da je već napisao 25 strana plana projekta koji će "sasvim sigurno biti još jedan kontroverzan film".

"Biće još nasilniji od 'Squid Game'", rekao je Huang, dodajući da je radni naslov ostvarenja "Kiling Old People Club", odnosno "Klub ubijanja starih ljudi".

Reditelj je istakao i to da je već isplanirao gde će se sakriti od starih, nakon premijere najavljenog i u najavi kontroverznijeg ostvarenja.

On je, takođe, ispričao da radi na scenariju za drugu sezonu "Squid Game" i da se nada da će se na Netfliksu prikazati 2024. 

Govoreći o tome kako su njegove kolege reagovale na seriju, ispričao je detalje svog susreta sa Stivenom Spilbergom na zabavi povodom dodele nagrada Američkog filmskog instituta (AFI).

"Spilberg mi je rekao: 'Pogledao sam celu tvoju seriju za tri dana i sad želim da ti ukradem mozak'. Bio je to najveći kompliment koji sam dobio u životu, jer je on moj filmski heroj. Odrastao sam gledajući njegove filmove", rekao je reditelj.

Huang je počeo da radi na scenariju koji je na kraju postao "Squid Game" još 2009. godine, piše Variety.

"Znao sam da će se nekad ukazati prava prilika za ovaj materijal. Čekao sam i čekao, a kada sam to pokazao mojoj producentkinji, rekla je: 'Da, ti moraš da to napraviš u Americi, u stranoj zemlji, ne u Koreji, jer je to globalna serija'", prisetio se reditelj.

On je istakao da je "Squid Game" jedino mogao da napravi Netfliks, jer bi zbog nasilnog sadržaja investitori oklevali da ulažu u takav projekat.

Ta serija je u prvih 28 dana na Netfliksu bila strimovana u ukupnom trajanju od 1,65 miliona sati, više od bilo kog sadržaja u istoriji tog servisa. 

Poređenja radi, drugi najgledaniji program na tom striming kanalu - seriju "Bridžerton" - pretplatnici su u prvih mesec dana prikazivanja gledali u trajanju od 625 miliona sati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura