Aktuelno iz kulture

Netfliks objavio prvi trejler korejske verzije serije "La casa de papel"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

04/05/2022

-

08:13

Netfliks objavio prvi trejler korejske verzije serije "La casa de papel"
Netfliks objavio prvi trejler korejske verzije serije "La casa de papel" - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je predstavio prvi trejler za južnokorejski rimejk serije "La casa de papel" koji će nositi naziv "Money Heist: Korea - Joint Economic Area", a prva sezona trebalo bi da bude objavljena već 24. juna.

U prvih 12 epizoda ove serije u režiji Kim Hong Suna igraju glumci koje već dobro znamo iz velikih južnokorejskih ostvarenja kao što su Ju Dži Te ('Oldboy'), Kim Junđin ('Izgubljeni') i Park Hae Su ("Squid Game").

U "Money Heist: Korea" Severna i Južna Koreja su na pragu mirnog ujedinjenja posle gotovo 80 godina razdvojenosti.

Ali dok se zemlje pripremaju da usvoje sasvim novu zajedničku valutu, genijalni strateg poznat kao Profesor, okuplja grupu vrhunskih lopova iz obe države, u pokušaju da ukradu novac "idpod čekića". 

Originalna serija snimana je u Španiji i jedna je od najgledanijih u istoriji Netfliksa, a poslednja epizoda emitovana je prošle godine.

Taj striming servis, koji je nedavno zabeležio velike gubitke, oslanja se na dalji život svojih najpopularnijih programa, pa je tako najavljeno i da će se snimati spinof "La casa de papel" posvećen Berlinu.

Glumac Pedro Alonso koji je u seriji "La Casa De Papel" igrao taj lik, rekao je nedavno da je završetak te serije "kraj jednog ciklusa i početak novog". 

"Danas sam pričao sa Hesusom Kolmenarom i konstatovali smo da sada idemo u nepoznato, otvoreni za bilo šta što se desi i bez ikakvih očekivanja. Znam da će ovi ljudi dati seriji svaki mogući preokret", rekao je glumac na događaju, tri dana pre završetka originalne serije, sugerišući da će na spinofu raditi ista ekipa scenarista. 

Berlin je bio jedan od najvoljenijih (i najomraženijih) likova, ali je uprkos tome, rano je poginuo u seriji. Iako je bio harizmatičan, pametan, zabavan i atraktivan, pokazivao je mizoginiju, nasilnu prirodu i seksualno predatorstvo. 

Čak i Alonso i tvorac serije Aleks Pina su tog lika opisali kao mizoginog rasistu, a ponekad i psihopatu, u prošlogodišnjem Netfliksovom dokumentarcu "Money Heist: The Phenomenon".

Pre lansiranja "Squid Game", "La Casa de Papel" bila je najgledanija serija na toj platformi van engleskog govornog područja. Njen uspeh bio je prvi znak Netfliksu da treba da nastavi ulaganje u produkciju na različitim jezicima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura