Aktuelno iz kulture

Stiven King otkrio jedini film koji nije pogledao do kraja

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

01/07/2022

-

21:41

Stiven King otkrio jedini film koji nije pogledao do kraja
Stiven King - Copyright AP/Francois Mori

veličina teksta

Aa Aa

Stiven King, jedan od najpopularnijih pisaca današnjice, otkrio je na Tviteru koji film nije uspeo da pogleda do kraja.

King je reagovao na tvit svog kolege Linvuda Barklija, koji je napisao da je nedavno napustio projekciju filma "Svet iz doba jure: Nadmoć".

"Jedini film koji u odraslom dobu nisam pogledao do kraja je 'Transformersi'", napisao je autor, pojasnivši kasnije da je mislio na prvi deo franšize u režiji Majkla Beja.

Bej je režirao ukupno pet filmova o Transformersima, a u pripremi je i šesti ("Transformers: Rise of the Beasts") koji je poveren Stivenu Kejplu Mlađem.

Govoreći za Unilad početkom ove godine, Bej je rekao da mu je Stiven Spilberg, producent franšize, savetovao da napusti "Transformerse" posle trilogije, ali da ga on nije poslušao.

"Napravio sam ih previše. Spilberg mi je rekao: 'Zaustavi se na trećem' i rekao sam mu da hoću, ali me je studio preklinjao da uradim četvrti. Onda je i on zaradio milijardu dolara i rekao sam da ću tu stati. Ali opet su me molili. Trebalo je da se zaustavim, ali je bilo zabavno", rekao je Bej.

I Stiven King se oprobao u režiji

Stiven King je i sam sedeo u rediteljskoj stolici i zna kako je kada na svoj film na kraju niste ponosni.

On je režirao "Maximum Overdrive" iz 1986. u kom je glavnu ulogu igrao Emilio Estevez, a glumac je u jednom intervjuu ispričao da žali što je snimio taj film.

"Nekoliko puta kada sam kontaktirao Stivena Kinga, rekao bi mi: 'Možeš li mi oprostiti za to?' Mislim da mi je u jednom trenutku majka rekla: 'Zašto si snimio taj film?' Rekao sam joj: 'Želeo sam da radim sa Stivenom Kingom'. A ona mi je rekla: 'Zar mu nisi mogao pomoći da okreči kuću?'", prisetio se glumac.

King je jednom prilikom rekao da je "Maximum Overdrive" "moronski film" i priznao da ga je snimao "pod uticajem supstanci".

Ipak, s vremenom je stekao status kultnog i od nedavno se čak govori o mogućnosti snimanja rimejka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura