Aktuelno iz kulture

Šta se desilo u "Stranger Things": Sudbina Nikole Đurička, smrt voljenog lika i poljubac na koji su svi čekali

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

04/07/2022

-

23:09

Šta se desilo u "Stranger Things": Sudbina Nikole Đurička, smrt voljenog lika i poljubac na koji su svi čekali
Šta se desilo u "Stranger Things": Sudbina Nikole Đurička, smrt voljenog lika i poljubac na koji su svi čekali - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Kad je Netfliks u petak 1. jula premijerno prikazao dugoočekivane poslednje dve epizode četvrte sezone serije "Stranger Things", njihov servis je na kratko "pao" usled navale pretplatnika, koji su poželeli da saznaju šta se desilo sa omiljenom ekipom iz Hokinsa.

Problem je rešen za pola sata, a obožavaoci serije mogli su, između ostalog, da otkriju ko od glavnih junaka nije uspeo da preživi u bespoštednoj borbi sa Veknom i njegovim Demogorgonima, šta Vil zaista oseća prema Majku i da li su Džojs i Hoper konačno priznali jedno drugom, ono što su uveliko znali svi ostali.

Predstavljamo vam nekoliko važnih događaja iz poslednjih epizoda, pa ako ih još niste pogledali, imajte u vidu da se u ostatku teksta nalaze informacije ("spojleri") koje bi mogle da vam pokvare ugođaj.

Šta se desilo sa "Jurijem" Nikole Đurička

Hoper, Džojs i Marej su ponovo u Rusiji, gde pokušavaju da pobegnu iz zatvora, nakon što se Demogorgon oslobodio. Tokom bekstva pronalaze jedan stari, zarđali helikopter, koji Jurij (Nikola Đuričko) pokušava da popravi. 

Saznajemo i da je ovaj krijumčar nekada bio ratni heroj, ali da mu je u međuvremenu ponestalo hrabrosti. Ipak, deluje da je Jurij pronašao put ka iskupljenju.

U međuvremenu, Džojs i Hoper dobijaju vest da su njihova deca u smrtnoj opasnosti i odlučuju da se vrate u zatvor, kako bi ubili Demogorgone i tako oslabili Veknu.

Na kraju im to polazi za rukom i uspevaju da napuste Rusiju. 

Deluje i da su Jurij, Enco i Marej takođe van opasnosti, ali još nije poznato da li ćemo ih sresti u narednoj sezoni.

Poljubac između Džojs i Hopera

Dok Jurij popravlja helikopter, Džojs i Hoper ga čekaju i u sveopštem haosu "pada" njihov prvi poljubac. 

Oni jedno drugom priznaju osećanja, a Hoper otkriva i da ga je misao na njihov privi sastanak održala u zatvoru.

Iako romantičan trenutak kratko traje, jasno je da sada kreće novo poglavlje u njihovom odnosu.

U koga je zaljubljen Vil?

Ljubitelji serije već dugo spekulišu o tome da li je Vil (Noa Šnap) zaljubljen u Majka (Fin Volfhard), a osma epizoda konačno daje odgovor na to pitanje.

Dvojica protagonista imaju dirljiv razgovor, tokom kog Vil u jednom trenutku kaže: "Kad si drugačiji, nekad se osećaš kao greška, ali ti činiš da se Jedanaestica oseća da uopšte nije greška. Kao da je ona bolja zato što je drugačija i to joj daje hrabrost da se i dalje bori".

Kada mu je to rekao, Vil uspeva da od Majka sakrije suze, ali ne i od brata Džonatana koji je razumeo kakve emocije gaji prema svom prijatelju.

On ga kasnije podseća da će ga voleti bez obzira na sve.

Jedanaestica beži od doktora Brenera

Kada Jedanaestica odluči da napusti laboratoriju i pomogne svojim prijateljima, dr Ovens (Pol Rajser) spreman je da je pusti, ali ne i dr Brener (Metju Modin). 

Međutim, ona uspeva da se oslobodi, a tokom borbi Brener gine.

Edi gine kao heroj

Nensi, Stiv i Robin pokušavaju da namame Veknu u kući Krilovih, dok im odstupnicu prave Dastin i Edi odvlačeći pažnju Demošišmišima solažama na gitari. 

Shvativši da ne mogu dugo da ih zadrže podalje od prijatelja, Edi odlučuje da se žrtvuje i uništi čudovišta.

Iako je u seriji relativno kratko, Edi je uspeo da pridobije simpatije gledalaca, pa su na društvenim mrežama mnogi izrazili žaljenje zbog odlaska ovog lika.

Šta treba da nam otkrije peta sezona

Jedna od najvećih misterija koju je za sobom ostavila četvrta sezona "Stranger Things" je gde je Maks (Sejdi Sink). 

Naime, iako je njeno telo u bolnici u Hokinsu u stanju duboke kome, ni Jedanaestica nije uspela da nađe njenu svest, pa je glavna pretpostavka da ju je nekako zarobio Vekna.

Neizvesna je i sudbina grada Hokinsa, budući da je zlikovac, "ubivši" Maks uspeo da pokrene haos s ciljem da uništi sve njegove stanovnike.

Još nema pojedinosti o tome kada bismo mogli da očekujemo narednu sezonu serije, ali je vrlo verovatno da nećemo morati da čekamo koliko na četvrtu, čije je snimanje drastično usporila pandemija.

Komentari (0)

Kultura