Aktuelno iz kulture

Pol Atreid na putu osvete: Objavljen sinopsis nastavka filma "Dina"

Komentari

Autor: Collider

21/07/2022

-

23:09

Pol Atreid na putu osvete: Objavljen sinopsis nastavka filma "Dina"
Tanjug/AP/Warner Bros. Pictures - Copyright Tanjug/AP/Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Snima se nastavak jednog od najpopularnijih filmova iz 2021. godine - "Dina: Drugi deo", a studio Warner Bros. objavio je i sinopsis novog ostvarenja.

"Ovaj film istražiće mitsko putovanje Pola Atreida, koji se udružio sa Čani i Slobodnjacima, dok se sveti zaverenicima koji su mu uništili porodicu. Suočavajući se sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, on je u misiji da spreči užasnu budućnost koju samo on može da predvidi", stoji u novom opisu filma.

Pored Timotija Šalamea i Zendaje koji igraju glavne uloge, ponovo ćemo imati priliku da vidimo i Rebeku Ferbuson, kao Polovu majku Džesiku, ali i Havijera Bardema, Džoša Brolina, Stelana Skarsgarda, Dejva Batistu i mnoge druge.

 

 

Potvrđeno je i da se ekipi pridružio Ostin Batler, zvezda novog blokbastera "Elvis", kao i Kristofer Voken, Florens Pju, Lea Sejdu...

U rediteljsku stolicu ponovo seda Deni Vilnev, koji je radio i na scenariju, zajedno sa Džonom Spejtom. Režiser se ponovo udružio sa Oskarom nagrađenim direktorom fotografije Gregom Frejzerom i dizajnerkom kostima Žaklin Vest, kao i sa legendarnim kompozitorom Hansom Cimerom.

Glumci se vraćaju u pustinje Abu Dabija i Jordana

Studio Warner Bros. objavio je da će se nastavak "Dine" snimati na lokacijama u Budimpešti, Abu Dabiju, Jordanu i Italiji, prenosi Collider.

U prvom delu filma Jordan je "glumio" planetu Arakis, a Budimpešta nekoliko lokacija, a između ostalih, u tom gradu snimljena je scena invazije Arakina. Pustinja u kojoj obitavaju Slobodnjaci snimljena je u Abu Dabiju, pa možemo očekivati da će tako biti i u nastavku.

Tanjug/AP/Warner Bros. Pictures

 

Primetno je da među filmskim lokacijama nema Stadlandeta, norveškog grada koji je poslužio kao inspiracija za Kaladan, dom Pola Atreida i njegovog oca vojvode Leta (Oskar Ajzak).

Nije poznato koji deo priče će biti smešten na lokacijama u Italiji.

"Dina: Drugi deo" trebalo bi da bude premijerno prikazan 17. novembra naredne godine.

Komentari (0)

Kultura