Aktuelno iz kulture

Skorseze: Nije me bilo briga da li ću snimiti još nešto posle "Razjarenog bika"

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

07:45

Skorseze: Nije me bilo briga da li ću snimiti još nešto posle "Razjarenog bika"
AP/Brent N. Clarke - Copyright AP/Brent N. Clarke

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnje izdanje čuvenog festivala Tribeca zaokruženo je u nedelju specijalnom projekcijom filma "Razjareni bik", a posebno zanimljivo za posetioce bio je unapred snimljen intervju koji je glumac Leonardo DiKaprio vodio sa rediteljem Martinom Skorsezeom i glumcem Robertom de Nirom.

Razgovor je vođen upravo na temu kultnog filma iz 1980. godine, za koji je reditelj kazao da je baš to ostvarenje "vrhunac svega što je želeo".

"Nije me bilo briga šta će biti s filmom niti da li ću snimiti drugi film", izjavio je Skorseze, a prenosi Deadline.

Prema rečima reditelja, poverenje između njega i De Nira je postojalo oduvek, pa zato ne čudi što njihova saradnja traje već više od 50 godina.

"Razjareni bik" je filmska biografija bokserskog šampiona u srednjoj kategoriji, Džeka LaMote, tokom njegove kratke vladavine poznatog pod nadimkom "Bik iz Bronksa".

Usamljenik po prirodi, ne verujući nikome, LaMota je koristio svoj agresiju u bokserskom ringu kao sredstvo da se izbori sa duboko usađenim anksioznostima i emotivnim strahovima. Ipak, ta ista odlučnost i bes koji su mladog propalicu pretvorili u svetskog šampiona u srednjoj kategoriji, podjednako su bili i van kontrole i izvan ringa. LaMotino snažna žudnja za uspehom uništiće njegov privatni život, a milioni dolara koje je zaradio biće potrošeni na lagodan život i žene čija su osećanja prema njemu dosezala samo do njegovog novčanika... A kada LaMota izgubi titulu i njegov život će krenuti nizbrdo, od zadriglog najavljivača striptizeta u sumnjivom klubu i, na kraju, do zatvorske ćelije.

De Niro je osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu Džeka LaMote, a u razgovoru emitovanom u nedelju priznao je da je bilo potrebno ubeđivati Skorsezea da prihvati da režira ovu priču, isprva se opirao jer nije voleo sport, ali ni složenost produkcije sa krvavim scenama borbe...

"Nismo znali koliko bi to dobro prošlo. Ali znali smo da je to poseban film", izjavio je De Niro.

Inače, De Niro i DiKaprio su zvezde i novog filma Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom". Ova priča je zasnovan na knjizi Dejvida Grena, a De Niro u njemu igra pohlepnog zemljoposednika koji pokušava da se domogne zemlje bogate naftom u vlasništvu Indijanaca iz plemena Osejdž.

Tribeca festival De Niro je osnovao sa Džejn Rosental, da bi podstakao ekonomski i kulturni razvoj donjeg Menhetna nakon terorističkih napada 11. septembra na Njujork. Ovogodišnje izdanje trajalo je od 9. do 20. juna, a na programu su bile filmske projekcije i prateći programi u svih pet gradskih okruga, kako se grad ponovo otvarao.

Komentari (0)

Kultura