Aktuelno iz kulture

Džoni Dep kao slikar: Multitalentovani umetnik prodao kolekciju portreta za tri miliona funti

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2022

-

12:21

Džoni Dep kao slikar: Multitalentovani umetnik prodao kolekciju portreta za tri miliona funti
Džoni Dep kao slikar: Multitalentovani umetnik prodao kolekciju portreta za tri miliona funti - Copyright AP/Matt Dunham

veličina teksta

Aa Aa

Slavni holivudski glumac Džoni Dep prodao je portrete iz svoje debitanske umetničke kolekcije u rekordnom roku, čime je zaradio tri miliona funti za samo nekoliko sati, preneo je BBC.

Prodaja portreta organizovana je u londonskoj dvorani "Castle Fine Art", a bilo je izloženo 780 komada, koji su prodati za svega nekoliko sati, neposredno posle objavljivanja početka prodaje na Instagramu.

Dep je u umetničku kolekciju "Prijatelji i heroji" uvrstio ljude koji su ga ispirisali tokom karijere, tako da su se ovde našli portreti gitariste Rolingstonsa Kita Ričardsa, holivudske dive Elizabet Tejlor, Oskarovca Al Paćina, kao i kultnog kantautora Boba Dilana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

 

"Oduvek sam koristio umetnost kao način da iskažem svoja osećanja, a ovo sam uradio da iskažem zahvalnost ljudima koji mi najviše znače, mojoj porodici, prijateljima, kao i ljudima kojima sam se oduvek divio", rekao je Dep.

U saopštenju za javnost, galerija je istakla da je glumčeva kolekcija "na raskrsnici pop-arta i ulične umetnosti".

Dep je multitalentovan umetnik, koji se pored glume, godinama uspešno bavi i muzikom. On je nedavno sa muzičarem Džefom Bekom objavio album "18", na kom se pored obrada popularnih hitova, nalazi i nekoliko njegovih autorskih pesama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura