Aktuelno iz kulture

Get EXITed žurka: Exit pokreće festival i u Makedoniji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

01/08/2022

-

11:07

Get EXITed žurka: Exit pokreće festival i u Makedoniji
Get EXITed žurka: Exit pokreće festival i u Makedoniji - Copyright Promo/Exit

veličina teksta

Aa Aa

Exit je u petak najavio pokretanje festivala i u Makedoniji, planiranog za 2023. godinu. Njemu će prethoditi velika Get EXITed žurka 7. septembra u Strumici koja će u ovaj makedonski grad dovesti niz poznatih internacionalnih i regionalnih muzičkih zvezda. Cela lista izvođača i lokacija biće objavljeni uskoro, kao i početak prodaje prvog kontingenta ulaznica.

Novim festivalom Exit će u 2023. ojačati svoju već brojnu festivalsku porodicu na čak deset članova u osam država i učvrstiti svoju poziciju najveće festivalske grupacije Jugoistočne Evrope.

Jedinstveni koncept Get EXITed muzičkog događaja predstavljen je na press konferenciji u Strumici, na kojoj su se brojnim okupljenim medijima obratili gradonačelnik Strumice, Kosta Kostadinov i predstavnici EXIT festivala.

"Get EXITed stiže 7. septembra u Strumicu. Obećavamo puno druženja, dobre muzike i lepih iznenađenja. Pozivam sve narode Balkana da dođu u Strumicu, da zajedno otvorimo jedno lepo i veliko poglavlje našeg otvorenog Balkana", izjavio je ovim povodom gradonačelnik Strumice, Kosta Kostadinov.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

"Od samog osnivanja Exita postoje jake veze između Makedonije i našeg festivala, koje održavamo već dve decenije, a sada je vreme da i mi svratimo kod vas. Budući da su spone između naših zemalja neraskidive, upravo zbog istorije i zajedničke kulture, veoma nam je drago što se porodici Exit događaja napokon pridružuje i Makedonija, a početak ove saradnje je upravo veliki Get EXITed muzički događaj u septembru u Strumici. Jedna od osnovnih vizija ovog projekta je uvod u kreiranje novog makedonskog festivala sledeće godine, koji će postati nova važna turistička atrakcija Balkana", poručili su iz Exit tima.

Exit je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope koja kao svoju misiju navodi povezivanje regiona i promociju mira, kao i brendiranje destinacija i izgradnja njihovog prepoznatljivog festivalskog imidža.

Pored matičnog festivala, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, Exit je do sada organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robija Vilijamsa i Madone u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge, a s Get EXITed žurkom i festivalom u 2023. ovoj listi se pridružuje i Makedonija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura