Aktuelno iz kulture

Džon Malkovič stiže u Zaječar: Legendarni glumac na Feliks Romulijani izvodi "Paklenu komediju"

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

04/08/2022

-

10:55

Džon Malkovič stiže u Zaječar: Legendarni glumac na Feliks Romulijani izvodi "Paklenu komediju"
FoNet/Promo - Copyright FoNet/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac, režiser i producent Džon Malkovič gostovaće 8. avgusta u okviru Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani i ArtLink festivalu, najavili su organizatori.

Malkovič će, u okviru svoje evropske turneje, izvesti "Paklenu komediju" zajedno sa orkestrom Bečke akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu "Zoran Radmilović" i Narodni muzej "Zaječar", uz pokroviteljstvo Grada Zaječara.

"Paklena komedija" Majkla Strumingera napisana je za Malkoviča, dva soprana i barokni orkestar. Reč je o kombinaciji muzičkog i pozorišnog dela o Džeku Untervegeru, austrijskom serijskom ubici i piscu.
 
On je osuđen na doživotnu robiju 1974. zbog ubistva prostitutke, a u zatvoru počeo da se bavi pisanjem i to s takvim uspehom, da je pokrenuta kampanja za njegovo puštanje. Pušten je nakon 15 godina provedenih iza rešetaka, ali je nakon toga ubio još najmanje devet žena u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, paralelno radeći kao novinar i izveštavajući o sopstvenim zločinima.

FoNet/Promo

 

Konačno je uhapšen u Floridi i ponovo osuđen na doživotnu robiju, ali se ubio u zatvoru.

U predstavi, on u zagrobnom životu piše knjigu koja je stvarni prikaz njegovog života i zločina.

Malkovič je bio gost Festa 2020. godine kom je tada uručeno priznanje "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. 

"Imao sam priliku da radim sa zaista sjajnim ljudima, fenomenalnim kolegama, rediteljima, piscima, glumcima, glumicama, bila je ovo fenomenalna vožnja", rekao je tada slavni američki glumac.

Komentari (0)

Kultura