Aktuelno iz kulture

Vraća se Garfild: Kris Prat u ulozi narandžastog mačka u bioskopima 2024.

Komentari

Autor: Collider

04/08/2022

-

16:06

Vraća se Garfild: Kris Prat u ulozi narandžastog mačka u bioskopima 2024.
Vraća se Garfild: Kris Prat u ulozi narandžastog mačka u bioskopima 2024. - Copyright AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Novi film o Garfildu u kom će glavnom liku, popularnom narandžastom mačku, glas pozajmljivati zvezda "Čuvara galaksije" Kris Prat, trebalo bi da se nađe u bioskopima 16. februara 2024. godine.

Snimanje filma još nije počelo, pa se i sinopsis filma brižljivo skriva od javnosti, iako je Alcon Entertainment još 2016. godine otkupio prava na njegovo snimanje.

Izvršni producent filma je tvorac "Garfilda" Džim Dejvis. 

Ovo je treći put da se lenji mačak nađe na filmskom platnu, a u prethodna dva objavljena 2004. i 2006. glavnom liku glas je pozajmljivao Bil Marej.

Novog "Garfilda" režiraće Mark Dindar, koji potpisuje "Carevo novo odelo", piše Collider.

Vredi napomenuti da prethodna dva filma nisu dobila naročito visoke ocene ni kritike ni publike. Štaviše, "Garfild" na Rotten Tomatoes ima ocenu samo 15 procenata, a nastavak još manje - 12 posto.

Hoće li ovog puta biti bolje, saznaćemo za 18 meseci.

Kada je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh.

Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je konačno debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je  više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije, pomenuta dva filma i tri animirana ostvarenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura