Aktuelno iz kulture

Srpski film "Strahinja Banović" na Sarajevo Film Festivalu

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2022

-

11:10

Srpski film "Strahinja Banović" na Sarajevo Film Festivalu
Srpski film "Strahinja Banović" na Sarajevo Film Festivalu - Copyright Profimedia, Promo

veličina teksta

Aa Aa

Program "U fokusu" 28. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 12. do 19. avgusta, donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle i ove godine, među kojima je i "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića, najavili su organizatori.

U pitanju je selekcija snažnih ostvarenja kako već etabliranih umetnika, tako i debitanata koji su ostvarili uspehe na prestižnim filmskim festivalima širom sveta ili na domacjhem tržištu.

"Mislim da će gledaoci i ove godine uživati u programu u kojem se, pored filmova Ulrića Seidla i Cristiana Mungiua, nalaze i drugi važni regionalni filmovi. Tu je i reditelj Stefan Arsenijević sa filmom ''Strahinja Banović"'', koji je jedno malo regionalno iznenađenje, ali tu su i interesantni debitantski filmovi poput ''Nježno'', ''Broadwau'' i ''Vizure leptira''", izjavila je Elma Tataragić, selektorka programa "U fokusu".

Regionalna kinematografija se već nekoliko godina sa svojim autorima nalazi u samome vrhu svetske kinematografije sa jakim prisustvom na festivalima A kategorije, kazala je Tataragić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura