Aktuelno iz kulture

Premijera filma "Praznik Rada" Pjera Žalice zatvara Sarajevo film festival

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2022

-

16:29

Premijera filma "Praznik Rada" Pjera Žalice zatvara Sarajevo film festival
Premijera filma "Toma" zatvorila Sarajevo Film Festival - Copyright Tanjug/FENA/Amer Kajmović

veličina teksta

Aa Aa

Film "Praznik rada" bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice biće premijerno prikazan 19. avgusta na zatvaranju Sarajevo film festivala, najavili su organizatori.

"Zatvoriti Sarajevo film festival je izuzetna čast i novo iskustvo. I jedno i drugo su preduslov za ogromnu tremu, ali verujem da nećemo izneveriti očekivanja publike i veličinu trenutka, jer smo radili u duhu kolektivnog entuzijazma i ljubavi, uvereni da važnu priču pričamo na pravi način", poručio je Žalica.

Film koji će biti prikazan u "Open Air programu" festivala prati Armina, koji se nakon deset godina u Nemačkoj u gluvo doba noći vraća u Bosnu i Hercegovinu.

Zvanični sinopsis filma glasi: "Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi da iznenadi svog oca Fudu, ali Fudo nije kod kuće. Komšija kaže: 'Uhapsiše Fudu, ko zna zašto'. U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi da sazna istinu, a komšiluk da proslavi Praznik rada".

U "Prazniku rada" igraju Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Ðekić, Branka Katić, Ermin Bravo i Branimir Popović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura