Aktuelno iz kulture

Saša Milenković: Festival filmskog scenarija imaće spektakularnu uvertiru

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

16:27

Saša Milenković: Festival filmskog scenarija imaće spektakularnu uvertiru
Saša Milenković - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje Saša Milenković koji je govorio o 46. Festivalu filmskog scenarija koji će biti održan u Vrnjačkoj Banji od 12. do 16. avgusta.

Milenković je rekao da će festival otvoriti primijera filma "Ala je lep ovaj svet" reditelja Filipa Čolovića sa Anđelkom Prpić i Andrijom Kuzmanovićem u glavnim ulogama.

"Festival filmskog scenarija je, kao što i sam reč kaže, tematskog usmerenja i posvećen je isključivo scenariju. Vrednuje se scenario i dodeljuju se prva, druga i treća nagrada u novčanom iznosu i u vidu diploma", podsetio je Milenković.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njegovim rečima, u vreme festivala čitava Vrnjačka Banja živi u njegovom duhu, svi imaju neka svoja zaduženja i prilagođeni su manifestaciji, a poslednjih godina i hoteli i ugostiteljski objekti su raspoloženi da pomognu.

U Vrnjačkoj Banji pola avgusta biva posvećeno kinematografiji pošto Festivalu filmskog scenarija prethodi manifestacija "Batini dani" od 9. do 10. avgusta koji su posvećeni velikom glumcu Danilu Bati Stojkoviću.

Milenković je podsetio da FFS svake godine priprema neko iznenađenje a ovaj put to će biti "spektakularna uvertira" sa nastupom simfonijskog orkestra Zum koji će izvoditi filmsku muziku na Trgu kulture.

Vrnjačka Banja ima veliki broj festivala i višednevnih manifestacija kao što su FFS, Međunarodni festival klasične muzike, Karneval i Love Fest.

Komentari (0)

Kultura