Aktuelno iz kulture

Bukte protesti u Palm Springsu zbog postavljanja velike, "hiperseksualizovane" statue Merilin Monro

Komentari

Autor: CNN

24/06/2021

-

10:04

Bukte protesti u Palm Springsu zbog postavljanja velike, "hiperseksualizovane" statue Merilin Monro
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko protesta, peticija, tužba i omanji požar nisu bili dovoljni da zaustave grad Palm Springs u nameri da postave veliku statuu Merilin Monro, koju jedan deo javnosti smatra "hiperseksualizovanom".

Statua koju je napravio pokojni vajar Sjuard Džonson, nazvana je "Merilin zauvek" i prikazuje slavnu glumicu u sceni iz filma "Sedam godina vernosti" u kojoj joj nalet vazduha iz podzemne železnice podiže belu haljinu. 

Skulptura je predstavljena uz mnogo pompe, uključujući i preletanje aviona iz Drugog svetskog rata iznad platoa, ali ceremoniji nije prisustvovao niko od predstavnika muzeja, koji sada sa svog prozora mogu videti Merilinin donji veš, prenosi CNN.

Gradsko veće koje je izglasalo postavljanje statue, svoju odluku pravdaju time da će ona privući turiste da posete Palms Springs. 

Međutim, Trina Turk, predstavnica jedne od grupa aktivista protiv postavljanja statue, smatra da su takvi argumenti potpuno neosnovani.

"Pričaju kako hoće da pomognu preduzetnicima koji su na gubitku zbog kovida. Ali ako pogledate ovo mesto u poslednje vreme, sve je prepuno. Broj posetilaca je veći nego 2019.", kaže ona, dodajući da je protiv grada i firme "P. S. Rizorts" podignuta tužba. 

"Isteraćemo pred sudom ovu stvar do kraja, čak i ako budemo morali iznova i iznova da se žalimo. Mislim da se ni protesti neće završiti", rekla je Turk.

Komentari (0)

Kultura