Aktuelno iz kulture

Dizni sprema igrani film "Snežana i sedam patuljaka": U glavnoj ulozi Spilbergova miljenica

Komentari

Autor: Deadline

23/06/2021

-

13:53

Dizni sprema igrani film "Snežana i sedam patuljaka": U glavnoj ulozi Spilbergova miljenica
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda Spilbergovog rimejka čuvenog mjuzikla "Priče sa zapadne strane", Rejčel Zegler, igraće Snežanu u igranoj verziji čuvenog Diznijevog klasika "Snežana i sedam patuljaka", piše Deadline.

Produkcija filma trebalo bi da počne 2022, a režiju će potpisati Mark Veb, inače poznat po filmovima o Spajdermenu.

Američki mediji prenose da je Veb impresioniran vokalnim mogućnostima mlade Rejčer Zegler, koja se već dokazala u mjuziklima koje je izvodila u Nju Džersiju, odakle potiče.

"Njena sanga, pamet i optimizam biće dobrodošli u našem pokušaju da ponovo otkrijemo radost u ovoj čuvenoj bajci", rekao je Veb.

profimedia

 

Ne manje važno, bar prema pisanju medija, je i to da je mlada glumica kći Kolumbijke i Poljaka, što se shvata kao politička korektnost čuvenog studija "Dizni", na čiju adresu su do sada stizale mnoge kritike da "favorizuju glumce bele puti".

Pesme za novu "Snežanu" pisaće Bendž Pasek i Džastin Pol, duo koji je potpisao i hvaljeni i nagrađivani "La La Land".

Crtani film "Snežana i sedam patuljaka" prvi je dugometražni animirani film ikada snimljen. Baziran na bajci braće Grim (prvu verziju objavili 1812, prim. aut.), ovo animirano ostvarenje je objavljeno 1937. godine i iako su mnogi predviđali da će Dizni zbog njega bankrotirati, zapravo mu je doneo ogromno bogatstvo.

Bajka braće Grim adaptirana mnogo puta za veliko platno uključujući i horor film "Snežana: priča o užasu" sa Sigorni Viver i komediju "Ogledalce, ogledalce" sa Džulijom Roberts. Bajka je inspirisala i hit film iz 2012. "Snežana i lovac" sa Kristen Stjuart i Šarliz Teron, koji je zaradio 396 miliona dolara.

Nedavno se crtani film "Snežana i sedam patuljaka" našao na meti kritičara jer, kako su neki tvrdili, uključuje "poljubac princa koji se događa dok glavna junakinja spava i to bez njenog pristanka".

Prema ovim kritičarima, "poljubac koji princ daje Snežani bez njenog pristanka, dok ona spava, nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna šta se događa".

Ove optužbe su potom i na društvenim mrežama pokrenule žustru debatu o tome da li se u borbi za ravnopravnost i korektnost otišlo predaleko i da li je ona izgubila smisao.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu