Aktuelno iz kulture

Nušićijada u Ivanjici od 25. do 28 avgusta: "Više od festivala"

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2022

-

22:23

Nušićijada u Ivanjici od 25. do 28 avgusta: "Više od festivala"
Nušićijada u Ivanjici od 25. do 28 avgusta: "Više od festivala" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Nušićijada, festival humora, kulture i zabave, ove godine održava se u Ivanjici od 25. do 28 avgusta pod sloganom "Više od festivala", najavili su organizatori.


Program ovogodišnje Nušićijade upotpuniće izložbe, tribine, književne večeri. performansi ali i tradicionalna fudbalska utakmica, šaljivog karaktera, koja će obeležiti 45 godina od snimanja serije „Više od igre”, a u kojoj je upravo Ivanjica poslužila kao izmišljena varošica Gradina.

Ivanjicom će ponovo prodefilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20. veka, onako kako su se odevali junaci Nušićevih dela.

Dan prezvaničnog otvaranja ovogodišnjeg festivala, 25. avgusta, u Domu kulture u Ivanjici biće dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, glumcima i institucijama i ujedno će biti obeleženo i 110 godina postojanja FK „Javor”.

Na ovogodišnjoj Nušićijadi, publici će se predstaviti glumci pozorišta Slavija sa predstavom „Komedija zabune”, Narodnog pozorišta iz Beograda, predstavom „Vlast”, po delu Branislava Nušića, Amatersko pozorište iz Ivanjice komadom „Svinja” i PRKOS teatar Inat pozorišnom predstavom „Gospođa ministarka“.

Prvog dana festivala, petka, 26. avgusta, odigraće se šaljiva fudbalska utakmica Radnički protiv Građanskog, a zatim će u 17.00 časova i svečano biti otvoren festival.

Prvog dana će na bini „Okruglo pa na ćoše” Neša Bridzis održati svoj Stend Up, a nakon njega na platou ispred Spomenika Revolucije, svoj Stend Up će izvesti Nebojša Milovanović.

Za muzički deo programa, prvog dana Nušićijade biće zaduženi Haris Džinović i Dejan Petrović.

Subota 26. avgust počinje Koncertom uz jutarnju kafu koji će održati duo Ristić-Aleksić. U 20.00 časova nastupiće Belgrade Dixieland Orćestra, zatim u 22.00 koncert će održati Toni Cetinski.

Poslednji dan festivala, nedelja 28. avgust u 20.00 će se održati Završna parada i koncert grupe Kerber.

Inače, letnji festival u Ivanjici posvećen je Branislavu Nušiću, zbog rečenice iz Njegovog dela „Gospođa minsitarka”, koja glasi „Viđen si za Ivanjicu”.
 

Komentari (0)

Kultura