Aktuelno iz kulture

Branislav Nušić ponovo privremeni predsednik opštine: U Ivanjici otvorena 13. Nušićijada

Komentari

Autor: FoNet

26/08/2022

-

20:05

Branislav Nušić ponovo privremeni predsednik opštine: U Ivanjici otvorena 13. Nušićijada
Tanjug/Gvozden Nikolić - Copyright Tanjug/Gvozden Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

I ovog avgusta Branislav Nušić korača ulicama Ivanjice, jer je gradić na Moravici tokom četiri dana domaćin mnogobrojnim glumcima, muzičarima i književnicima na 13. Nušićijadi, manifestaciji koja promoviše kulturu prošlih vremena.

Ove godine organizatori su posebnu pažnju posvetili obeležavanju 45 godina od snimanja serije “Više od igre” i 110 godina od osnivanja Fudbalskog kuba Javor, pa je i moto ovogodišnje Nušićijade "Više od festivala".

Svečanom primopredajom ključeva varošice tradicionalno je otvorena ovogodišnja Nušićijada, a i ovog puta u centru pažnje su bila deca. U parku kraj Moravice organizovana je dečja scena. Mališani su tu bili u prilici da se upoznaju sa privremenim predsednikom opštine Branislavom Nušićem, koga i ove godine dočarava glumac Milan Milosavljević.

Tanjug/Gvozden Nikolić

 

"To je ono zbog čega smo pre 13 godina obnovili Nušićijadu koja je sada brend Srbije. Deca su ona koja će je nastaviti i siguran sam da se Nušićijada nikada neće ugasiti“, rekao je Milosavljević.

“Na dečjoj sceni nema telefona i video igrica. Tu se deca uče pravim vrednostima, pa i tome kako da oni sutra postanu koordinatori i Nušićevci i da Nušićijada živi u Ivanjici“, istakla je koordinatorka dečje scene Nušićijade Aleksandra Ilić.

Tanjug/Gvozden Nikolić

 

Čelnici Ivanjice kao jedan od ciljeva označili su težnju da se Nušićijada po svom sadržaju razlikuje od ostalih manifestacija koje se organizuju tokom leta. „Nušićijada je identitet Ivanjice. Trudimo se da budemo različiti i da se po tome prepoznajemo. Cilj nam je da očuvamo Nušićijadu i nećemo dozvoliti da postanemo poput nekih drugih festivala“, kaže predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Na ovogodišnjoj Nušićijadi, između ostalih, nastupiće Toni Cetinski, Dejan Petrović i Haris Džinović, dok je poslednji dan, u nedelju 28. avgusta, rezervisan za niški “Kerber”. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura