Aktuelno iz kulture

Holivudska renesansa Brendana Frejzera: Veliki povratak zaboravljene zvezde

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

23:29

Holivudska renesansa Brendana Frejzera: Veliki povratak zaboravljene zvezde
Tanjug/AP/Vianney Le Caer - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Bendan Frejzer dobio je šestominutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, nakon projekcije njegovog najnovijeg filma "Kit" ("The Whale") u režiji Darena Aronofskog.

U ovom ostvarenju zasnovanom na istoimenoj predstavi Samjuela D. Hantera, Frejzer igra gojaznog nastavnika engleskog jezika, koji pred kraj svog života pokušava da se poveže sa svojom ćerkom tinejdžerkom (igra je zvezda serije "Stranger Things" Sejdi Sink).

Frejzerova gluma, za koju mnogi tvrde da bi mogla biti ovenčana i Oskarom, označava trijumfalni povratak holivudske zvezde, koji je 2013. potpuno nestao iz javnog života.

https://youtube.com/shorts/CN3VEbUUGwM?feature=share

On je godinama važio za jednog od najtraženijih glumaca, a karijeru su mu obeležile uloge u filmovima "Džordž iz džungle" (1997), "Mumija" (1999) i "Sudar" (2004). 

Međutim, sredinom dvehiljaditih na vrhuncu slave, Frejzer se iznenada povukao, bez ikakve prethodne najave.

U intervjuu koji će godinama kasnije glumac dati za GQ, priznao je da je bio žrtva seksualnog maltretiranja od strane Filipa Berka, bivšeg predsednika Holivudskog udruženja inostranih medija.

Tvrdio je da ga je Berk u Beverli Hils hotelu neprikladno dodirivao.

Tanjug/AP/Joel C Ryan

 

"Osećao sam se bolesno. Osećao sam se kao malo dete. Kao da imam knedlu u grlu. Mislio sam da ću zaplakati", rekao je glumac, prenosi Euronews.

Uprkos tome što je Frejzeru poslao rukom pisano izvinjenje, Berk je poricao da je učinio bilo šta pogrešno i za GQ rekao da je glumčeva verzija događaja "potpuno izmišljena".

"To što sam se izvinio, ne znači da sam priznao prestup. To je uobičajeno: 'Ako sam učinio bilo šta što je uznemirilo gospodina Frejzera, nije bilo namerno i izvinjavam se'", dodao je on.

Međutim, Frejzer je rekao da ga je taj incident odveo u ozbiljnu depresiju i povlačenje iz javnog života.

"Krivio sam sebe i osećao se mizerno", rekao je tada glumac.

On je sumnjao da je u Holivudskom udruženju inostranih medija stavljen na crnu listu, jer je retko pozivan na dodelu Zlatnih globusa, nakon navodnog incidenta.

Frejzer je tvrdio da se kasnije borio i sa zdravljem, a usledili su i razvod i smrt njegove majke.

Međutim, od 2018. godine Frejzerova karijera ponovo je u usponu, a trend je dobio naziv "Brenesansa".

Dobio je ulogu u drami "Trust" Denija Bojla, uz Donalda Saderlenda i Hilari Svonk, a igra i u poslednjem filmu Stivena Soderberga "No Sudden Move"

Frejzera ćemo takođe moći da vidimo i u novom filmu Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom", uz Roberta De Nira, Leonarda Di Kaprija i Džesija Plemonsa.

Komentari (0)

Kultura