Aktuelno iz kulture

Skarlet Johanson dobija nagradu Američke kinoteke

Komentari

Autor: Variety/Tanjug

24/06/2021

-

15:34

Skarlet Johanson dobija nagradu Američke kinoteke
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Skarlet Johanson će primiti godišnju nagradu Američke kinoteke na 35. gala svečanosti koja će biti održana 18. novembra, prenosi Variety.

"Njen neizmerni talenat blista još od njenog debija na filmu kada je bila dete, pa sve do ovih dana kada je megazvezda u blokbasterima. Igrala je u nezavisnim filmovima, prihvatala i glavne i sporedne uloge, glumi u najkomercijalnim franšizama... Ono što je sigurno, publika zna da gde god se pojavi, na velikom ekranu gledaće posvećenog umentika", izjavio je Rik Nikita, čelnik Američke kinoteke.

Rođena Njuročanka debitovala je sa osam godina u "of Brodvej" produkciji zajedno sa Itanom Houkom, a nagrade i kritike pobrala je za mnoga ostvarenja. Publika je pamti i po ulogama u filmovima "Izgubljeno u prevodu" i "Devojka sa bisernom minđušom", a uskoro će gledati i blokbasteru "Crna udovica".

Johansonova je nedavno otkrila da je Kevin Fajg, reditelj i šef Marvel Studija, još nakon izlaska prvog filma Avengersa 2012. godine obećao zaseban film koji će se fokusirati na priču Nataše, koju tumači upravo ona.

"Svi smo se dobro zabavljali, a Fajg i ja sedeli smo jedno preko puta drugog za stolom i počeli smo da razgovaramo o mogućnosti samostalnog filma čija će središnja tema biti Nataša. Čekala sam telefonski poziv oko 10 godina, samo sam čekala Kevina Fajga. Samo 10 godina čekanja", izjavila je glumica.

Podsetimo, raniji laureati nagrade Američke kinoteke, između ostalih, bili su Edi Marfi, Šon Koneri, Majkl Daglas, Stiven Spilberg, Mel Gibson, Džulija Roberts, Metju Mekonahi, Al Paćino, Džordž Kluni, Semjuel L. Džekson, Met Dejmon, Robert Dauni Junior, Ridli Skot, Bredli Kuper, Šaliz Teron i Spajk Li.

Komentari (0)

Kultura