Aktuelno iz kulture

"Trag divljači": Priča o svirepom ubistvu i porodičnim tajnama u domaćim bioskopima u oktobru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/09/2022

-

11:38

"Trag divljači": Priča o svirepom ubistvu i porodičnim tajnama u domaćim bioskopima u oktobru
"Trag divljači": Priča o svirepom ubistvu i porodičnim tajnama u domaćim bioskopima u oktobru - Copyright Emilija Stanišić

veličina teksta

Aa Aa

Početak oktobra u bioskopima širom Srbije biće rezervisan za krimi dramu "Trag divljači" reditelja Nenada Pavlovića, koji je upravo otvorio LIFFE festival u Leskovcu.

Pre velike beogradske premijere, zakazane za 3. oktobar u MTS dvorani, film u kom glavne uloge igraju Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin, svečano će zatvoriti i "Valter fest" u Mladenovcu.

Glavne likove ove filmske priče čine moćnik Udbe, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar, a međusobno ih povezuje brutalno ubistvo koje te 1979. godine žestoko potresa jugoslovensku javnost.

Scenario za film "Trag divljači" potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a priča je nastala po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Pored Bukvića, Manojlovića, Timotijevića i Šargin glumački postavku čine i Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović i mnogi drugi.

"Trag divljači" snimljen je u produkciji kuće "Režim", uz koprodukcije Kinematografska kuća i Film District;  producenti filma su Miloša Avramovića i Tatjana Žeželj Gojković, a koproducent Kosta Đorđević. Film je dobio podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, opštine Zaječar kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, bioskopska distribucija je poverena Taramount filmu.

Karte za veliku beogradsku premijeru filma "Trag divljači" su u prodaji od 19. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura