Aktuelno iz kulture

Anđelka Prpić: Film "Ala je lep ovaj svet" poručuje da gledamo širu sliku i ne zadovoljavamo se sitnim porivima

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2022

-

10:43

Anđelka Prpić: Film "Ala je lep ovaj svet" poručuje da gledamo širu sliku i ne zadovoljavamo se sitnim porivima
Anđelka Prpić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Anđelka Prpić, zvezda novog filma "Ala je lep ovaj svet", koji će biti premijerno prikazan 22. septembra u MTS Dvorani, kaže da je reč o ostvarenju koje nije tipična  komedija mada ima sve elemente tog žanra.

"Uspeli smo da snimimo romantičan film koji veliča i slavi ljubav i umetnost. Za mene je osim oživljavanja lika televizijske voditeljke Unu Lazarević bio da se ne takmičim sama sa sobom. Una nije lik koji je sam po sebi komičan već je u filmu da bi uspeli da ispričamo priču kako treba i da bi pokazali kako ljubav i umetnost oplemenjuju čoveka i izvode ga na pravi put", kazala je Prpić u emisiji Tanjug Reflektor u susret premijeri.

U glavnim ulogama ovog dugo očekivanog ostavrenja, pored Anđelke, našli su se Andrija Kuzmanović kao Bata, Nikola Pejaković kao Ljubiša, a pored njih, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branko Vidakovic, Branka Pujić, Tihomir Stanić i Andrija Milošević.

Za Prpić, koja igra voditeljku Unu, nema dileme da film ukazuje da u današnjem vremenu treba da više mislimo na druge, ali i da ne odustajemo od sebe.

"Film poručuje, između ostalog, da se ne zadovoljavamo sitnim porivima, ali i da ne mislimo da je cilj tu ispred nosa, već da pokušamo da gledamo širu sliku", kazala je Prpić.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Cenjena glumica u poslednje vreme sa uspehom igra raznolike uloge na filmu u pozorištu i televizijskim formatima.

"Profesor Nebojša Romčević, inače moj prijatelj, naučio me je koliko je scenario važan. Biram uloge isljučivo po scenariju. Ako u scenariju nađem smisao, suštinu i žive karaktere likova koji ga čine onda se odlučujem da prihvatim ulogu. Ako je pisac dobar kao što je Andrej Šepetkovski onda nastane zanimljiv film kao što je 'Ala je lep ovaj svet'", kazala je Prpić.

Glavne junake ove sasvim drugačije ljubavi čine andjeo Ljubiša (Nikola Pejaković) koji pokušava da spoji nespojivo: neafirmisanog reditelja Batu (Andrija Kuzmanović), i popularnu i harizmatičmu TV voditeljku Unu (Prpić), a dodatno se u sve to meša policijski inspektor Trišić (Andrej Šepetkovski). 

Film je pretpremijerno prikazan na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je osvojio Nagradu publike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura