Reflektor

Noćnim kadrovima iz centra Beograda završeno snimanje filma "Ala je lep ovaj svet"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

13/04/2022

-

11:31

Noćnim kadrovima iz centra Beograda završeno snimanje filma "Ala je lep ovaj svet"
Noćnim kadrovima iz centra Beograda završeno snimanje filma "Ala je lep ovaj svet" - Copyright Nemanja Miščević/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Noćnim kadrovima iz centra Beograda završeno je snimanje filma "Ala je lep ovaj svet", reditelja Filipa Čolovića, a u produkciji kuće "Blue Butterfly" i Telekoma Srbija.

Ljubavnu komediju koja nas u bioskopima očekuje na jesen predvodi anđeo Ljubiša (koga tumači Nikola Pejaković), neafirmisani reditelj Bata (Andrija Kuzmanović) i Una (Anđelka Prpić), popularna i harizmatična TV voditeljka.  

Nemanja Miščević/Promo

 

Dvoje glavnih glumaca, Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović snimili su prethodne noći svoje poslednje scene u ovom filmu, a od ekipe sa kojom su snimali prethodna tri meseca oprostili su se veoma emotivno.

BLUE BUTTERFLY

Scenario za ovo ostvarenje potpisuje glumac Andrej Šepetkovski zajedno sa rediteljem Filipom Čolovićem.

Kako je Šepetkovski kazao za Tanjug, film "Ala je lep ovaj svet" snimao se paralelno sa serijom ''Šetnja sa lavom'', koju je napisao pre pet godina.

"Filip Čolović je došao na ideju da napravimo nešto što po žanru nema nikakve veze sa serijom. Koriste se dve trećine materijala iz serije, ali jedna trećina je dopisana, koju sam napisao uz Filipovu pomoć, njegove sugestije i ideje", objasnio je Šepetkovski.

Film je drugačiji od serije jer se uvodi i novi lik koji povezuje sve likove na poseban način, a drugačiji je i kraj i žanr, dodao je Šepetkovski, koji je priznao da ne može da izmeri šta je teže gluma ili pisanje scenarija.

"Bez obzira na sve poteškoće u stvaranju uloge to se lako prebrodi jer postoji ideja vodilja. Ista stvar je i u pisanju", rekao je Šepetkovski.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Šepetkovski kaže da u fioci ima još scenarističkih projekata

Pošto u fioci ima još scenarističkih projekata, Šepetkovski se nada da će se tom poslu više posvetiti, pošto ga trenutno više privlači pisanje, jer tako može idejno više da prenesem onoga što želi.

Upitan da objasni lakoću sa kojom igra različite uloge i u pozorištu i pred kamerama, Šepetkovski je rekao da pristupa sa puno promena tempa, sa iznenađenjima, kao u košarci.

"Kad sam bio mlađi igrao sam basket sa nekim našim glumcima. Rekli su mi: `Kako igraš basket treba tako i da glumiš`. Razmislim - tačno!", rekao je glumac koji je nedavno imao premijeru sa predstavom "Zaljubljeni Šekspir" u Beogradskom dramskom pozorištu.

Direktor fotografije filma "Ala je lep ovaj svet" je Saša Srećković, a glumačkoj ekipi su i Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić, Miljana Gavrilović i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Andrija Kuzmanović:  Dok su ljudima stvari bile malo nedostupnije, tada su imale i veću draž

Komentari (0)

Kultura