Reflektor

Snima se nova serija: Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović u "Šetnji sa lavom"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/12/2021

-

15:21

Snima se nova serija: Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović u "Šetnji sa lavom"
Snima se nova serija: Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović u "Šetnji sa lavom" - Copyright Promo/Nemanja Miščević

veličina teksta

Aa Aa

Nedavno je počelo snimanje nove serije "Šetnja sa lavom", po scenariju glumca Andreja Šepetkovskog, a sa Andrijom Kuzmanovićem i Anđelkom Prpić u glavnim ulogama. Premijera se očekuje na proleće iduće godine, najavila je danas autorska ekipa.

"Veoma sam srećan zbog kolega sa kojima radim, zaista veliki broj mojih dragih kolega je u ovom projektu. Čini mi se da je ovo prvi tekst koji kad sam pročitao, a nisam imao potrebu nista da menjam. Iskreno, svakako nije prvo, ali ovo je snimanje gde mi nijedan snimajući dan nije težak", izjavio je glavni glumac Andrija Kuzmanović koji tumači lik Bate.

Kuzmanović, kome je Šepetkovski bio profesor na Akademiji, ističe da je u ovoj priči "humor neusiljen i dolazi tračno kad mu je vreme".

"Igram reditelja koji prolazi kroz tranzitni period, doživljava bitne promene. Ovo sam doživeo kao tragikomediju. Definitivno nam fale takve stvari", dodao je Kuzmanović.

Promo/Nemanja Miščević

 

Producentkinja Aneta Ivanović je na konferenciji za novinare rekla da je serija po žanru "komična drama, ''dramedi'' ili dramska serija sa komičnim elementima", odnosno "ljubavna priča sa krimi zapletima". U pitanju je prvi zajednički projekat producentske kuće "Blue Butterfly" u saradnji sa Telekom Srbija, a serija će biti emitovana na televiziji Superstar.

"Ne očekujte laku zabavu. Priča je ispričana na nov i moderan način, na osnovu scenarija Šepetkovskog, koji je izuzetan glumac i još bolji pisac", naglasila je Ivanović.

Snimanje traje već osam od predviđenih 50 dana, a reditelj Filip Čolović ističe da je "tekst jako duhovit" i da se nada da će "Šetnja sa lavom" moći da "funkcioniše i za 50 godina".

Promo/Nemanja Miščević

 

Prema njegovim rečima, "Šetnja sa lavom" je od teksta do realizacije "neuporediva sa bilo čime kod nas, a onda i šire", iako se radnja dešav kod nas i "svi ćemo prepoznati situacije, koje su malo pomerene".

"Serija sadrži crni humor, a na kraju ima i poruku, koja se bavi duhovnošću, što je Andreju bilo jako važno. Da prikaže šta je duhovnost danas, kuda mi kao čovečanstvo idemo. Sve je napisao na pitak način, kroz likove koji su živi i topli", istakao je Čolović.

Anđelka Prpić kaže da je njena Una oličenje današnjice.

"Ona radi kao TV voditelj, a meni je privlačno to što je ovo jedna pametna i urbana komedija, ali posvećena i detaljno napisana. Drago mi je da pomeramo lestvicu serijskih formata, a to je svakako zbog toga što je tekst pisao glumac, naš kolega Andrej Šepetkovski, i što je pisao nešto što njega zanima. Dosta piše o religiji, ne samo pravoslavnoj nego o veri, kako moramo da nađemo smisao, koji nas menja na bolje, kroz umentomst i sama vreme", izjavila je Anđelka.

Kako je rečno, u seriji igra oko stotinu glumaca među kojima su i Šepetkovski, Anica Dobra, Branka Pujić, Tihomir Stanić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović i Bane Vidaković. Autor muzike zaseriju je Nikola Pejaković Kolja sa Vojom Aralicom.

"Kinezi kažu da je umentost isto što i život samo kad se propneš na prste. To je dobra definicija onog šta smo pokušali u seriji. Duhovito je napisana, to nije urnebesan smeh, ali izaći ćete sa unutrašnjim osmehom na licu", istakao je Vidaković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura