Aktuelno iz kulture

Predstava "Kada je bio mrak" odigrana u čast stogodošnjice rođenja Duška Radovića

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2022

-

12:05

Predstava "Kada je bio mrak" odigrana u čast stogodošnjice rođenja Duška Radovića
Predstava "Kada je bio mrak" odigrana u čast stogodošnjice rođenja Duška Radovića - Copyright Wikipedia.org/Maduixa

veličina teksta

Aa Aa

Malo pozorište "Duško Radović" krenulo je u novu sezonu premijerom predstave "Kada je bio mrak" u čast stogodišnjice rođenja velikog pisca.

Predstava, čiju je režiju potpisao Bojan Đorđev, sastavljena je od Radovićevih pesama.

"Važno je da upoznamo novu generaciju sa fenomenalnim likovima koje koje su voleli njihovi roditelj, kao što su Plavi zec, Kroko doko dil, Strašni lav", rekao je u emisiji Tanjug Reflektor Aleksandar Nikolić, pozorišni reditelj i direktor Malog pozorišta "Duško Radović".

Tanjug/Jadranka Ilić

Aleksandar Nikolić

Naveo je da su poruke Duška Radovića klasika, koja lako komunicira sa decom i najavio pripreme predstave "Bambi" sa Nedimom Nezirovićem u glavnoj ulozi.

"Nezirović je sjajni mladi glumac koji gradi izuzetnu karijeru ulogama na televiziji i u Narodnom pozorištu. U Malom pozorištu 'Duško Radović' igrao je već u predstava 'Pepeljuga' i 'Dečak sa koferom', a eto sada će oživeti popularni dečiji lik Bambija. Bojana Lazić je reditelj predstave, a Uglješa Šejtinac je dramaturg", rekao je Nikolić.

"Radović" ima i novu opersku premijeru.

"Reč je o operi za decu 'Mali dimničar'. To je klasika 20. veka... U devetnestovekovnoj Engleskoj svet jeset bio crn i beo. Sa jedne strane bili su uštirkani čaršavi i čisti beli podovi i porcealnski servisi, a sa druge strane bio je čađav svet. Neka deca su čistila dimnjake u tom svetu, spuštali su ih u veliku crnu rupu da bi čistili dimnjake. To je okrutnost koja je nama danas nezamisliva , a nekada je bila realnost siromašne dece", kazao je Nikolić.

Komentari (0)

Kultura