Aktuelno iz kulture

Čuveni pijanista, dobitnik Gremija Danil Trifonov 21. oktobra u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2022

-

16:10

Čuveni pijanista, dobitnik Gremija Danil Trifonov 21. oktobra u Beogradu
Čuveni pijanista, dobitnik Gremija Danil Trifonov 21. oktobra u Beogradu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pijanista Danil Trifonov nastupiće prvi put u Beogradu 21. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Danil Trifonov je renomirani solista, majstor koncertantnog repertoara, kamerni i vokalni saradnik i kompozitor.

Pored Gremija i nagrada za najbolje koncertne snimke brojnih muzičkih časopisa, njegovu karijeru obeležile su nagrade na tri najznačajnija pijanistička takmičenja: Šopenovom konkursu, Takmičenju Čajkovski i Takmičenju Rubinštajn.

Za izdanje Listovih dela pod nazivom "Transcendental (Deutsche Grammophon)" osvojio je Gremi nagradu za najbolji instrumentalni solo album 2018. godine.  Po oceni američkog časopisa Musical America Trifonov je 2019. proglašen umetnikom godine.

Izveo je Bramsov Prvi koncert za klavir sa Simfonijskim orkestrom Dalasa pod upravom Fabija Luizija i Ciriškom filharmonijom kojim je upravljao Ðanandrea Noseda, kao i Mocartov Koncert za klavir br. 9, "Jeunehomme", na turneji po Evropi sa Antoniom Papanom i Nacionalnim orkestrom Santa Ćećilija.

Takođe je izveo svih pet Betovenovih klavirskih koncerata u raznim kombinacijama sa osam različitih orkestara, uključujući Njujoršku i Minhensku filharmoniju i Simfonijski orkestar Toronta.

Ulaznice za beogradski nastup se mogu nabaviti na blagajni i sajtu Kolarca, putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima. 

Komentari (0)

Kultura