Aktuelno iz kulture

Malika Favre stiže u Novi Sad: Zvezda ilustracije na Kaleidoskopu kulture

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/09/2022

-

13:18

Malika Favre stiže u Novi Sad: Zvezda ilustracije na Kaleidoskopu kulture
Malika Favre - Copyright Iris Humm

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda ilustracije Malika Favre, gošća je novosadskog Kaleidoskopa kulture, a naredne subote, 1. oktobra u 18 časova održaće predavanje pod nazivom "Ja i ti i svi koje poznajemo" u Amfiteatru Spensa.

Ako ste u skorije vreme pogledali reklamu za Ipad ili naišli na izdanje The New Yorker magazina, onda je velika verovatnoća da ste se već susreli sa radovima Favre.

Osim brojne publike širom planete, prepoznatljivi stil ilustracije bogatog kolorita jedne od najznačajnijih ilustratorki današnjice, privukao je i klijente kao što su The New Yorker, Montreux Jazz, Apple, Penguin Books i mnoge druge.

Začinjene humorom i dozom seksualnosti, ilustracije Malike Favre provociraju i intrigiraju maštu i podsvest posmatrača. Njen smeli, minimalistički stil, koji se često opisuje kao Pop Art i OpArt, postao je sinonim i inspiracija širom sveta za reinterpretaciju svakodnevnog i običnog.

Ferran Nadeu

 

Na predavanju koje će održati u okviru Kaleidoskopa kulture Malika se osvrće na svoju ilustraciju kroz prizmu ljudi koje je srela na svom životnom i umetničkom putu.

Uz više od 300 dizajnera i umetnika koji će učestvovati u kreiranju sadržaja, nedelja primenjene umetnosti prikazuje najznačajnije autore u domenu grafičkog dizajna, produkt dizajna, fotografije i mode. Publika će imati priliku da uživa u brojnim izložbama, prostornim instalacijama, uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, kao i programu za decu. Aktuelna imena svetske dizajn scene učestvovaće u govornom programu festivala, dok će mladi kreativci imati priliku da unaprede svoje veštine kroz 10 praktičnih radionica.

Nedelja primenjene umetnosti označava poslednju nedelju ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture koji traje do 7. oktobra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura