Aktuelno iz kulture

Rade Šerbedžija koncertom zatvorio Valter Fest u Mladenovcu: Dani sećanja na Velimira Batu Živojinovića

Komentari

Autor: Promo

27/09/2022

-

14:57

Rade Šerbedžija koncertom zatvorio Valter Fest u Mladenovcu: Dani sećanja na Velimira Batu Živojinovića
Rade Šerbedžija koncertom zatvorio Valter Fest u Mladenovcu: Dani sećanja na Velimira Batu Živojinovića - Copyright Martin Candir

veličina teksta

Aa Aa

Svečanim uručenjem nagrada završen je Valter Fest u Mladenovcu, peto izdanje regionalnog filmskog festivala nastalog u organizaciji Centra za kultutru i turizam Mladenovac, osmišljenog da čuva sećanje na velikana jugoslovenskog i srpskog filma Velimira Batu Živojinovića.

Ove godine, publika u Mladenovcu bila je u prilici da pogleda čak osam pretpremijernih filmskih ostvarenja.

Za nagrade u kategorijama najbolji film, najbolja režija, najbolji glumac i glumica, kao i za nagradu publike, takmičili su se: "Komedija na tri sprata" u režiji Sandre Mitrović, "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića, "Džem od kavijara" Ivice Vidanovića, "Leto kada sam naučila da letim" Radivoja Raše Andrića, "Jenga - čudna igra" Nikole Končarevića, "Heroji radničke klase" Miloša Pušića i "Ala je lep ovaj sve" Filipa Čolovića.

"Na petom, jubilarnom, Valter festu ostvarili smo veliki uspeh jer smo pored 8 pretpremijernih filmova ugostili najveća imena jugoslovenske kinematografije poput Lordana Zafranovića, Radeta Šerbežije i Petra Božovića. Nadamo se da nam Bata Živojinović ništa ne bi zamerio", izjavio je direktor Centra za kulturu i turizam Mladenovca Branko Miloradović.

Po odluci žirija, u čijem sastavu su bili Srđan Dragojević (predsednik), Katarina Radivojević i Petar Božović, za najbolji film je proglašen "Strahinja Banović" reditelja Stefana Arsenijevića, koji je nagrađen i za najboljeg reditelja.

Igor Đorđević je osovjio priznanje za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Džem od kavijara", a Klara Hrvanović za najbolju glumicu u ostvarenju "Leto kad sam naučila da letim".

Publika je svoj glas dala filmu "Komedija na tri sprata".

Nagrada za životno delo uručena je proslavljenom reditelju "praške škole" Lordanu Zafranoviću.

Martin Candir

Lordan Zafranović

Čuveni reditelj je rekao da će njegov novi film "Deca Kozare" pretpremijeru imati upravo u Centru za kulturu i turizam Mladenovac.

Festival je završen koncertom Radeta Šerbedžije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura