Aktuelno iz kulture

Glumica Anđela Marić zbog Sterijine nagrade odložila venčanje

Komentari

Autor: 021

26/06/2021

-

16:59

Glumica Anđela Marić zbog Sterijine nagrade odložila venčanje
Sterijino pozorje - Copyright Sterijino pozorje

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Anđela Marić, koja je briljirala na 66. Sterijinom pozorju u predstavi "Ako dugo gledaš u ponor" i za koju je dobila svoju prvu Sterijinu u životu - Sterijinu nagradu za mladog glumca, trebalo je danas u 15 sati da se venča u Novom Pazaru, ali je, saznavši za nagradu, odložila venčanje da bi stigla u Novi Sad i primila nagradu, saznaje 021.

Venčanje će biti sutra u Novom Pazaru, a u Novi Sad stiže u pratnji budućeg supruga, potvrdila je Marićeva za 021.

Govoreći o ulozi tragetkinje Nejre, koja je simbol svih žena danas i uvek, Marićeva je kazala da je to uloga koju svaka glumica priželjkuje da dobije i dobije je jednom u životu.

"Ona dolazi u trenutku kada isplivavaju razna nasilja nad ženama kod nas. Zapravo, svi smo mi Nejra, svaka od nas doživela je neki vid nasilja, borila se protiv njega. Mi smo ga na probama iznova duboko i bolno preživljavali rekonstruišući ga. Moja koleginica Lemana Binjoš govorila je stalno da je to kao da vas neko konstantno udara po bubrezima. Kontantan bol", izjavila je za novosadski 021 glumica.

Anđela Marić završila je glumu na novopazarskom Internacionalnom Univerzitetu, u klasi profesora Envera Petrovcija.
 
Nagrada će glumici, kao i ostalim ovogodišnjim laureatima, biti uručena večeras na svečanosti zatvaranja u Srpskom narodnom pozorištu, kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava "Izgubljeni pejzaži" u režiji i koreografiji Dunje Jocić (Bitef teatar).

Najbolju predstavu 66. Sterijinog pozorja, "Ako dugo gledaš u ponor" (Regionalno pozorište Novi Pazar / Kulturni centar Novi Pazar) potpisuje autor i reditelj Zlatko Paković, a nastala je prema istoimenom romanu Enesa Halilovića.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu