Aktuelno iz kulture

Snima se nova verzija filma "Barbarela": Ko će zameniti Džejn Fondu?

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

12/10/2022

-

17:28

Snima se nova verzija filma "Barbarela": Ko će zameniti Džejn Fondu?
Džejn Fonda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Studio Sony Pictures najavio je snimanje novog filma o junakinji Barbareli, koju je u originalu iz 1968. godine igrala Džejn Fonda.

Prema pisanju Entertainment Weekly, glavnu ulogu u najavljenom ostverenju trebalo bi da igra zvezda serija "Beli lotos" i "Euforija" Sidni Svini.

AP/Richard Shotwell

 

Za sada nije poznato kakav će biti novi osvrt na ovaj film, niti ko će biti reditelj i scenarista, piše Entertainment Weekly.

"Barbarela" je priča o ženi-plaćeniku koja krstari svemirom u dalekoj budućnosti i obavlja misije koja zahtevaju neustrašivost, dovitljivost i zavodljivost.

Lik se prvi put pojavio 1962. u vidu stripa u jednom francuskom časopisu, kao delo scenariste i crtača Žan-Kloda Forea.

Originalna, blago erotska verzija iz 1968. sa Džejn Fondom, u režiji njenog tadašnjeg supruga Rožea Vadima, bila je totalni promašaj, ali je vremenom stekla kultni status. Biće upamćena po uvodnoj sceni u kojoj se Džejn Fonda skida u nultoj gravitaciji.

Vest o rimejku je pomalo iznenađujuća, s obzirom na to da su različite produkcije više puta odustajale od tog projekta, a u jednom od pokušaja glavnu ulogu trebalo je da igra Rouz Mekgovan. 

"Barbarela" je 2004. dobila i mjuzikl verziju.

Ovo je velika godina za Svini, koja je nominovana za najbolje sporedne glumice za obe serije u kojima je igrala, a najavljeno je i da će se pridružiti Dakoti Džonson u spinofru "Spajdermena" pod nazivom "Madame Web".

Takođe, mlada glumica nedavno je završila snimanje filma "National Anthem".

Komentari (0)

Kultura