Aktuelno iz kulture

Ministarstvo: Završene konkursne procedure za otkup knjiga

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

17:17

Ministarstvo: Završene konkursne procedure za otkup knjiga
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo kulture i informisanja ističe da je završilo sve konkursne procedure transperentno i u skladu sa zakonskim okvirima oko otkupa knjiga za 2022. godinu, piše u saopštenju Ministarstva.

Predstavnici Udruženja izdavača i knjižara Srbije (UIKS), Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i grupacije samostalnih izdavača (koje reprezentuje Čigoja štampa) pozvali su Ministarstvo kulture i informisanja da hitno objavi i sprovede konkurse za 2022. godinu.

Rezultati Konkursa za otkup knjiga dostupni su na sajtu Ministarstva.

"Rezultati pet Konkursa - za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu u 2022. godini, za sufinansiranje projekata u oblasti kulture i umetnosti koji su podržani kroz međunarodne fondove za 2022. godinu, za sufinansiranje programa i projekata međunarodne saradnje u oblasti kulture i umetnosti, za sufinansiranje e-mobilnosti umetnika - umetničkih sadržaja i dela, i mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti, kao i Konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti danas su objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja", piše u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, rezultati rada Komisije po Konkursu za otkup publikacija za biblioteke za 2022. godinu, biće objavljeni sledeće nedelje.

Ministarstvo kulture i informisanja napominje da će do izvršenja svih konkursa doći u dogovoru sa ostalim relevantnim ministarstvima sa kojima sarađuju po ovom pitanju.

"Na vreme i bez odlaganja se pristupilo pribavljanju saglasnosti drugih nadležnih organa u skladu sa svim propisanim procedurama. Konkursi za sledeću godinu biće raspisani odmah nakon donošenja budžeta za 2023. godinu", poručuju iz Ministarstva kulture i informisanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura