Aktuelno iz kulture

Formirana radna grupa koja će utvrditi stanje Miroslavljevog jevanđelja

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

15:00

Formirana radna grupa koja će utvrditi stanje Miroslavljevog jevanđelja
Formirana radna grupa koja će utvrditi stanje Miroslavljevog jevanđelja - Copyright Tanjug/ Ministarstvo kulture i informisanja/ Goran Zlatković

veličina teksta

Aa Aa

Ekspertska radna grupa za pregled kodeksa "Miroslavljevog jevanđelja" održala je danas konstitutivni sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja.

"U njenom sastavu su eminentni stručnjaci iz oblasti proučavanja i poznavanja srpskog rukopisnog nasleđa profesor doktor Ðorđe Trifunović, akademik Jasmina Grković Mejdžor i profesor doktor Viktor Savić, viši naučni saradnik iz Instituta sa srpski jezik SANU", saopštilo je ministarstvo.

Radnu grupu za pregled ove "stare i retke knjige od izuzetnog značaja" formirala je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, "radna grupa će u okviru svog rada pregledati rukopis 'Miroslavljevog jevanđelja' i utvrditi redosled i kontinuitet teksta i o tome sačiniti izveštaj Ministarstvu kulture i informisanja".

"Pregled rukopisa 'Miroslavljevog jevanđelja' biće obavljen u skladu sa Stručnim uputstvom o uslovima čuvanja i izlaganja 'Miroslavljevog jevanđelja' koji je donela Narodna biblioteka Srbije", saopštilo je ministarstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura