Aktuelno iz kulture

Volodimir Zelenski objavljuje knjigu: Zbirka ratnih govora kao "bojni poklič za svet"

Komentari

Autor: Guardian

19/10/2022

-

09:40

Volodimir Zelenski objavljuje knjigu: Zbirka ratnih govora kao "bojni poklič za svet"
Volodimir Zelenski - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski planira da objavi knjigu na engleskom jeziku pod nazivom "Poruka iz Ukrajine" (A Message from Ukraine), koja predstavlja zbirku njegovih ratnih govora.

Britanski izdavač "Hutchinson Heinemann" u sklopu "Penguin Random House" koji će objaviti ovo delo opisao ju je kao "bojni poklič za svet da progovori i bori se za slobodu".

"Poruka iz Ukrajine" sadržaće šesnaest govora Zelenskog i trebalo bi da pomogne čitaocima da "razumeju Ukrajince: naše težnje, principe i vrednosti", navodi se najavi.

Knjiga će sadržati i uvod u kom će se Zelenski osvrnuti na ono što je naučio o sebi i Ukrajini od početka rata sa Rusijom.

Kompletnu zaradu od prodaje knjige, što bi u Velikoj Britaniji trebalo da bude barem 60 penija (oko 70 evrocenti) po primerku, Zelenski planira da uloži u United 24 fond iz kog Vlada Ukrajine raspoređuje sredstva za rešavanje najhitnijih problema.

 

 

Predsednik Ukrajine istakao je i da "podrška Ukrajini nije trend, mim ili viralni izazov".

"Ako želite da razumete odakle smo, šta želimo i gde idemo, morate da naučite više o onome ko smo. Ova knjiga će vam u tome pomoći", rekao je on.

Predgovor za knjigu napisao je Arkadij Ostrovski, urednik magazina "Ekonomist" za Rusiju i istočnu Evropu, u kom je objasnio kontekst govora i zašto su važni.

Ostrovski je rekao da knjiga beleži "kako je Ukrajina pronašla svoj glas i snagu".

"Poruka iz Ukrajine" trebalo bi da bude dostupna i u Americi, Nemačkoj, Španiji i Portugaliji.

Direktor izdanja u "Hutchinson Heinemann" Rouan Borčers rekao je za Guardian, da im je čast da mu pomognu da svoju poruku proširi svetom.

"Tokom proteklih sedam meseci govori predsednika Zelenskog postali su bojni poklič za sve kojima je stalo do budućnosti demokratije", rekao je on.

"Poruka iz Ukrajine" trebalo bi da bude objavljena 24. novembra.

Komentari (0)

Kultura