Aktuelno iz kulture

"Ima kriminala i očaja, svega od ove naše stvarnosti": Ovacije publike na premijeri filma "Komedija na tri sprata"

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2022

-

22:37

"Ima kriminala i očaja, svega od ove naše stvarnosti": Ovacije publike na premijeri filma "Komedija na tri sprata"
"Ima kriminala i očaja, svega od ove naše stvarnosti": Ovacije publike na premijeri filma "Komedija na tri sprata" - Copyright Emilija Stanišić / Promo

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska premijera filma "Komedija na tri sprata" u režiji Sandre Mitrović održana je večeras u Mts dvorani. "Komedija na tri sprata" prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade.

Galerija likova - otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada.

Te i takve komšije verno su dočarali bardovi domaćeg glumišta - Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan Boda Ninković, Vesna Trivalić, Dragan Gagi Jovanović, Nataša Tapušković, Ljubomir Bandović, ali i mlade snage Miodrag Radonjić, Vanja Nenadić i Pavle Mensur.

Jelisaveta Seka Sabljić kazala je pre projekcije da je veoma zadovoljna što je film "Komedija na tri sprata" lep, normalan sa ljudskim odnosima punim života.

"U filmu mi se najviše dopala istina. Ima kriminala i očaja, svega od ove naše stvarnosti" kazala je Seka Sabljić. Rediteljka filma Sandra Mitrović naglašava da se oseća fenomenalno.

"Nadam se da će se ljudima dopasti film. Verujem da smo snimili drugačije i interesantno ostvarenje" kazala je Mitrović. Vesna Trivalić ističe da je ekipa filma uživala na snimanju.

"Uskladili smo se i verujem da smo napravili odličan film" kazala je Trivalić.

Nakon projekcije, publika je ovacijama nagradila filmsku ekipu koja se poklonila na sceni Mts dvorane. Nakon studija u Londonu, Sandra Mitrović je master diplomu stekla na Univerzitetu Kolumbija, odakle nosi veliko znanje i iskustvo.

Kreator je osam kratkih filmova, a sada je predvodila autorsku ekipu na svom prvom dugometražnom filmu. Pored Sandre Mitrović koja je rediteljka i scenaristkinja, autorsku ekipu, između ostalih, čine i producent i pomoćnik reditelja Ivan Grbin, koscenarista Noe Dodson, direktor fotografije Dušan Ivanović

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura