Aktuelno iz kulture

"Dolče vita" ponovo na daskama Madlenijanuma: Sva buduća igranja posvećena Minji Suboti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2022

-

15:46

"Dolče vita" ponovo na daskama Madlenijanuma: Sva buduća igranja posvećena Minji Suboti
"Dolče vita" ponovo na daskama Madlenijanuma: Sva buduća igranja posvećena Minji Suboti - Copyright Milan Đakov

veličina teksta

Aa Aa

Obnovljena romantična komedija "Dolče Vita" premijerno će biti odigrana 28. oktobra na Maloj sceni Madlenijanuma. 

Posle duže pauze, nastale zbog korone, a zatim i zbog smrti poznatog kantautora, voditelja i fotografa Minje Subote, ljubitelji tople priče o starom duhu Beograda moći će ponovo da gledaju Snežanu Jeremić Nešković, Ljiljanu Stjepanović, Anku Gaćešu Kostić, Tamaru Aleksić, Branislava Zeremskog i u ulozi Minje Subote Vladimira Grbića.

Romantična komedija "Dolče Vita" premijerno je izvedena 7. decembra 2018. godine. Nastala je po tekstu Jelene Paligorić Sinkević i postavljena je kao pobednik Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce, predstava je okupila mladi autorski tim, na čelu sa rediteljem Jugom Đorđevićem, uz podršku scenografkinje Ivane Jelić, kostimografkinje Lare Popović, koreografkinje Anke Gaćeša Kostić i uz muziku Andreja Sinkević.

"Bila je velika čast imati na sceni Minju Subotu, čija su ličnost i muzika bile implementirane u dramski komad 'Dolče vita'. Romantična komedija, koja je brojnoj publici zasladila život, bila je posebno neodoljiva, šarmantna i dirljiva zahvaljujući prisustvu legende scenske umetnosti – Minje Subote", stoji u saopštenju Madlenijanuma.

"Minjin vanserijski dar za kontakt s gledaocima, ali i sa partnerima na sceni, utkan je u predstavu koja će nastaviti da se igra na temeljima koje je on postavio tokom rada sa svojim kolegama. Sećanje na radost igre koju je Minja Subota imao neće nestati iz srca svih onih koji su radili sa njim i gledali ga u toj, za njega posebno voljenoj ulozi. S velikom ljubavlju Opera i teatar Madlenianum sva buduća izvođenja predstave 'Dolce Vita' posvećuje divnom umetniku i čoveku Minji Suboti", dodaje se u saopštenju.

Milan Đakov

Vladimir Grbić

Vladimir Grbić, odvažan koliko i osetljiv, preuzeo je zadatak da na sceni zauzme ulogu MInje Subote. Grbića, glumca Subotičkog pozorišta, publika Madlenianuma je zavolela još u komičnoj ulozi smotanog Feliksa, u istoimenoj komediji Feliks i Doris.

Predstava prati dve generacije žena u jednoj beogradskoj poslastičarnici, koje se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom. Jedna neočekivana gošća donosi im nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život. Da li će naše junakinje uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava?

Nakon premijere 28. oktobra, publika će odgovor na to pitanje moći da potraži i na reprizi 6. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura