Aktuelno iz kulture

Objavljen trejler za film "Vera": "Srpska Mata Hari" uskoro u biskopima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/10/2022

-

11:52

Objavljen trejler za film "Vera":  "Srpska Mata Hari" uskoro u biskopima
Špijunski triler “Vera” - Copyright Promo/Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

Dugo očekivani domaći špijunski triler “Vera” počinje da se prikazuje od 10. novembra u bioskopima širom zemlje, a uoči premijere objavljen je i zvaničan trejler.

Reč je o špijunskom trileru sa elementima melodrame, inspirisanom istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali "srpska Mata Hari".

U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Film "Vera" je priča o ženi u muškom svetu, čime je relevantan za savremeni trenutak. Od mlade žene koja je volela holivudske filmove, svetlosti velegrada i želela glamurozne avanture, na kraju je Vera Pešić postala nevoljni saradnik okupatora optužena za izdaju.

Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus filma je na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla.

Jovana Stojiljković u glavnoj ulozi brilijantno donosi Veru Pešić, a uz nju ćemo gledati i Petra Zekavicu, Tihomira Stanića, Viktora Savića, Nikolu Koju, Aleksandra Srećkovića, Anitu Mančić, Džeka Dimića, Vuka Kostića, Nebojšu Dugalića, Bojana Žirović.

Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Manjifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.

Komentari (0)

Kultura