Aktuelno iz kulture

Igor Đorđević: Siguran sam da ćete u "Bunaru" videti prave psihološke studije i glumu u najplemenitijem obliku

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2022

-

14:36

Igor Đorđević: Siguran sam da ćete u "Bunaru" videti prave psihološke studije i glumu u najplemenitijem obliku
Serija "Bunar" - Copyright Branimir Milovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nova dramska serija "Bunar", čiji je kreator i tumač glavne uloge glumac Igor Ðorđević, kreće sa emitovanjem 5. novembra od 21 čas vikendom na televiziji Superstar.

Producent Predrag Gaga Antonijević kaže da nema serije koja bi bila referenca "Bunaru", i naglasio da se radi o velikim pomaku u našoj televizijskoj proizvodnji.

Antonijević je rekao da će u seriji, čije je nastanak inicirao Ðorđević kao scenarista, gledaoci dobiti "šumadijsko selo izvrnuto naopako kao rukavica".

"Tražili smo drugi put, neku novi teritoriju i verujem da smo je otvorili sa ovom serijom. Većina radnje je na selu koje još nismo gledali kod nas na malim ekranima", rekao je Antonijević.

Nastao u produkciji Telekoma Srbija i kuće "Film danas", "Bunar" je drama egzistencijalizma, gde Ðorđević igra profesora filozofije koji traži smisao povratkom u rodno šumadijsko selo, nakon što mu jedan događaj ruši sve u životu.

Ðorđević je naveo da naziv serije potiče iz njegove "borbe protiv površnosti - bunar je dubina, ništa drugo".

Tanjug/Vladimir Šporčić

Igor Đorđević i Nataša Drakulić

"Gaga je verovao da to mogu da napišem. Da nije bilo te saradnje i uputa serija ne bi bila napisana i snimljena. Kad smo upali u krizu, uletela je Nataša Drakulić i svojim darom i iskustvom pomogla da se završi pisanje", rekao je Ðorđević.

Glumac se između ostalih zahvalio i svojim kolegama koji su od "teksta napravili prave glumačke bravure".

"Siguran sam da ćete u 'Bunaru' videti prave psihološke studije i glumačku igru u njenom najplemenitijem obliku", istakao je Ðorđević.

U seriji igraju i Milica Janevski, Nataša Ninković, Milica Gojković, Tatjana Kecman, Miodrag Dragičević, Denis Murić, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Branka Katić, Zoran Cvijanović i drugi.

Uz Mašu Nešković koscenaristkinja serije je i Drakulić koja je istakla da je način na koji je Ðorđević zamislio likove bilo presudno da se dobije "all star" glumačka ekipa, jer je "kao glumac pisao za glumce".

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je ocenio da "Bunar" krasi "izuzetna glumačka ekipa" i dodao da očekuje uspeh serije ne samo pred domaćim gledalištem nego i u inostranstvu preko platformi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura