Aktuelno iz kulture

Kejt Blanšet u ekranizaciji jedne od najuspešnijih video-igara na svetu

Komentari

Autor: Collider

29/06/2021

-

17:29

Kejt Blanšet u ekranizaciji jedne od najuspešnijih video-igara na svetu
Kejt Blanšet - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon tri meseca, snimanje filma "Borderlands" u Mađarskoj je završeno, prenosi Collider. Pred filmskom ekipom bio je težak zadatak da pokuša što vernije predstaviti jednu od najuspešnijih svetskih video-igara, sa više od 68 miliona prodatih primeraka širom planete.

Glumačku ekipu predvote Kejt Blanšet, Džek Blek, Džejmi Li Kertis, Edgar Ramirez i Kevin Hart.

Film "Borderlands" u priči ove franšize prati Lilit (Blanšet), koja se u avanturi zajedno s grupom lopova bori protiv zle korporacije "Atlas" u lovu na izuzetno vredan vanzemaljski Trezor, za koji se pretpostavlja da sadrži naprednu vanzemaljsku tehnologiju i druga neprocenjiva bogatstva.

Zloglasna odmetnica s misterioznom prošlošću u filmu se nevoljno vraća na svoju rodnu planetu Pandoru kako bi pronašla nestalu ćerku Atlasa. Lilit sklapa savez s neočekivanim timom - Rolandom, bivšim elitnim plaćenikom, sada očajnim za iskupljenjem, divljom tinejdžerkom Tinom, njenim snagatorom Kregom, naučnicom Tanis i robotom pametnjakovićem Kleptrepom, kojem je glas pozajmio Džek Blek.

Ekipa mora da se bori protiv vanzemaljskih čudovišta i opasnih bandita kako bi pronašli i zaštitili nestalu devojku, jer ona ima ključ nezamislivo jake moći, prenosi bosonoga.com. Sudbina svemira mogla bi biti u njihovim rukama, ali oni će se boriti za nešto više - jedno za drugo.

Reditelj je Eli Rot, poznat po radu na filmovima "Hostel" i "Kuća sa satom u zidovima", dok se scenarista Kreg Mejzin istakao na projektima "Černobilj" i "Mamurluk".

Prema pisanju američkih medija, filma nema potvrđen datum premijere, ali se očekuje da se pojavi na repetroarima bioskopa tokom 2022. godine.

Komentari (0)

Kultura