Aktuelno iz kulture

Organizatori predstavili budućeg domaćina dodele Oskara: "Ovo je ostvarenje sna"

Komentari

Autor: Huffington Post

08/11/2022

-

23:16

Organizatori predstavili budućeg domaćina dodele Oskara: "Ovo je ostvarenje sna"
Organizatori predstavili budućeg domaćina dodele Oskara: "Ovo je ostvarenje sna" - Copyright FoNet/AP

veličina teksta

Aa Aa

Džimi Kimel ponovo je domaćin dodele Oskara, saopštili su producenti u ponedeljak. 

Popularni komičar koji vodi svoju emisiju "Džimi Kimel Lajv" na ABC televiziji, već je dva puta bio voditelj ceremonije, a upravo on je bio na sceni, kada se dogodila zamena koverata prilikom proglašenja pobednika u glavnoj kategoriji 2017.

"Biti pozvan na mesto domaćina Oskara treći put je ili velika čast ili zamka. U svakom slučaju, zahvalan sam Akademiji što me je pitala tako brzo, nakon što su ih svi oni dobri odbili", naveo je u šali Kimel.

Nakon 90. dodele Oskara 2018. godine koje je vodio Kimel, Akademija filmskih umetnosti i nauka održavala je prestižnu ceremoniju uglavnom bez voditelja, sve do ovogodišnje, čije su domaćice bile Redžina Hol, Ejmi Šumer i Vanda Sajks.

"Džimi je savršen voditelj koji će nam pomoći da odamo priznanje neverovatnim umetnicima i filmovima na 95. dodeli Oskara.. Njegova ljubav prema filmovima, iskustvo na televiziji i sposobnost da se poveže sa našom svetskom publikom doneće nezaboravno iskustvo milionima naših gledalaca širom sveta", saopštio je izvršni direktor Akademije Bil Krejmer. 

Prenos dodele najprestižnije filmske nagrade već godinama beleži sve veći pad gledanosti. Ovogodišnja ceremonija imala je nešto veći broj gledalaca 15,36 miliona, ali samo u poređenju sa rekordno lošim rezultatima iz perioda pandemije. 

ABC kuća sada se nada da će komičar osigurati povratak ljubitelja filma pred male ekrane, prenosi Huffington Post.

"Vraćanje Džimija Kimela u ulogu domaćina Oskara je ostvarenje snova. Kao što vidimo svake večeri u njegovoj emisiji, Džimi može da se nosi sa svim srcem i humorom i znamo da će pružiti publici smeh i veličanstvene trenutke koji obeležavaju dodelu Oskara. Volimo što smo dom najveće noći u Holivudu i jedva čekamo da nazdrvimo uspehu ovogodišnjoj kinematografiji i pričanju priča", saopštio je Kreg Ervič, predsednik ABC Entertainment.

Dodela nagrada Akademije filmskih umetnosti i nauka održaće se u nedelju 12. marta u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

Komentari (0)

Kultura