Aktuelno iz kulture

Visoke cene grejanja i ekonomska kriza "gase" dugovečne predstave u britanskim pozorištima

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

07:25

Visoke cene grejanja i ekonomska kriza "gase" dugovečne predstave u britanskim pozorištima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Žena u crnom", posle 33 godine jedna od najduže izvođenih u londonskim pozorištima, biće odigrana poslednji put idućeg marta usled sve većeg rasta cena u svetu, piše danas list Gardijan.

Triler koji je na osnovu istoimenog romana Suzan Hil iz 1983. godine adaptirao 1987. Stiven Malatrat, posle više od 13.000 izvođenja bliži se svom kraju u pozorištu Fortjun na londonskom Vest endu.

Predstava je postala popularna posebno kao jedno od prvih pozorišnih iskustava za školarce, a producent Piter Vilson je ocenio da su Malatrat i reditelj Robin Herford "stvorili čitav svet u koji su ušle generacije mladih gledalaca".

"Predavali su se ključnoj čaroliji pozorišta: svojoj mašti. Ipak, ekonomska stvarnost u privlačenju toliko mladih nas je stigla u svetu povećanja cena", naveo je Vilson.

Gardijan podseća da se pozorišta suočavaju sa sve većim računima i finansijskom krizom na koju nisu imuni ni njihovi posetioci, tako da je već najavljeno da će nekoliko visokoprofilisanih predstava Vest enda biti povučeno sa pozornice.

Između ostalih, predstava "Dear Evan Hansen" je ugašena u oktobru, a za januar je najavljen kraj igranja "Meri Popins" i "Come From Away".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura