Aktuelno iz kulture

Violinista Jurij Revič oduševio publiku u Kolarcu

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2022

-

09:59

Violinista Jurij Revič oduševio publiku u Kolarcu
Violinista Jurij Revič - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Rusko-austrijski violinista Jurij Revič svirao je svoje kompozicije, ali i dela Geršvina, Sen-Sansa, Paganinija, Sarasatea, Masnea na dugoočekivanom koncertu u Kolarcu.

Revič je stari znanac i miljenik beogradske publike jer je najranije momente svoje uspešne karijere ostvario baš u Beogradu.

U tinejdžerskoj dobi bio je nagrađivan ovacijama na koncertima u Kolarcu gde je sinoć uz saradnju pijanistkinje Natalije Mladenović i gitariste Viktora Ilića pokazao raskoš muziciranja i opravdao status jednog od najvažnijih violinista današnjice.

U prvorazrednom muzičkom događaju Revič je spojio džez, filmsku muziku, svoje kompozicije i dela velikih majstora kao što su Paganini ili Sarasate...

Sa pozornice Kolarca ispraćen je ovacijama.

Revič je pre koncerta rekao Tanjugu da je Beograd došao sa velikim osmehom jer je znao da će sresti prijatelje.

"U Beogradu se osećam kao kod kuće jer je sve po mojoj meri. Gostoprimljivost ljudi, njihov odnos prema muzici, sva ta unikatna hrana…čine Beograd mojim omiljenim gradom i van obaveza na turnejama. Publika u Beogradu je pratila moj razvoj kao istrumentaliste i zato se uvek trudim da joj ponudim nešto novo", rekao je Revič.

Komentari (0)

Kultura