Aktuelno iz kulture

Preminula glumica Tatjana Beljakova, čuvena Georgina iz predstave "Radovan Treći"

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2022

-

13:27

Preminula glumica Tatjana Beljakova, čuvena Georgina iz predstave "Radovan Treći"
Preminula glumica Tatjana Beljkova - Copyright Prinstscreen YouTube/Filmski centar Srbije / Film Center Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Tatjana Beljakova, dugogodišnja članica beogradskog Ateljea 212, preminula je u 88. godini života, saopštio je danas njen kolega iz čuvene predstave "Radovan Treći" Milan Caci Mihailović.

"Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica,moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj. Mir Njenoj duši!", napisao je Mihailović na svom Fejsbuku.

 

 

Beljakova je igrala Georginu u čuvenoj predstavi dramaturga Dušana Kovačevića i reditelja ljubomira Draškića "Radovan Treći" koja je premijerno izvedena 30. decembra 1973. godine u Ateljeu 212, gde je igrana do smrti tumača naslovne uloge Zorana Radmilovića 1985. godine.

Prvu filmsku ulogu je ostvarila u filmu "Veliki i mali" (1956) reditelja Vladimira Pogačića, a igrala je i u njegovoj "Pukotini raja" (1959), zatim "Drugu predsedniku centarforu" (1960), "Nema malih bogova" (1961) sa Miodragom Petrovićem Čkaljom i Mijom Aleksićem, "Ljubav i poneka psovka" (1969) Antuna Vrdoljaka i drugima. od serija pojavljivala se u "Kuda idu divlje svinje", "Vruć vetar" i drugima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura