Aktuelno iz kulture

Preminuo glumac Mladen Vasari

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2022

-

20:20

Preminuo glumac Mladen Vasari
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, koga su svi zavoleli zbog lika malog Pere iz kultnog dečijeg filma "Družina Pere Kvržice", Mladen Vasari, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

Vest je objavljena na Fejsbuk stranici Gradskog pozorišta "Zorin dom" Karlovac.

"U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu, te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajaće tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru", piše u objavi.

Vasari je rođen 9. maja 1954. godine u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. godine, a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu.

Boraveći u inostranstvu, glumio je u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u delima Šekspira, Molijera, Servantesa i Aristofana. Nastupao je na radiju, igrao u filmovima i TV serijama, te je predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. 

Komentari (0)

Kultura