Aktuelno iz kulture

"Moonage Daydream" : Dokumentarac o Dejvidu Boviju stiže u domaće bioskope

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/11/2022

-

13:09

"Moonage Daydream" : Dokumentarac o Dejvidu Boviju stiže u domaće bioskope
"Moonage Daydream" : Dokumentarac o Dejvidu Boviju stiže u domaće bioskope - Copyright Tanjug/AP/Neon

veličina teksta

Aa Aa

Dokumentarni film reditelja Breta Morgena "Moonage Daydream" o Dejvidu Boviju biće prikazivan u srpskim bioskopima od 24. novembra.

"Moonage Daydream" je prvi film koji je podržala Zadužbina Dejvida Bovija, što je omogućilo Morgenu pristup njihovoj kolekciji materijala o uticajnom britanskom rok muzičaru Boviju (1947-2016).

"Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Bovija, 'Moonage Daydream' poziva publiku da uroni u jedinstveni Bovi svet", stoji u saopštenju distributera Taramount Film.

Dejvid Bouvi je globalna superzvezda, jedna od najznačajnijih ikona modernog doba, a njegova karijera prožima pet decenija dug razvoj popularne muzike. Od prvih snimaka 60-ih godina, preko izmišljenih likova 70-ih (Ziggy Stardust, Aladin Sane i Thin White Duke) do zvezde koja puni stadione 80-ih i nastojanja da ponovo oživi sopstvenu kreativnost poslednjih godina, Dejvid Bouvi je bio inspiracija milionima sledbenika i fanova širom sveta. 

profimedia

 

Bouvi je preminuo 10. januara 2016. godine nakon 18 meseci borbe sa rakom, mirno i u krugu svoje porodice.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura