Aktuelno iz kulture

Jovana Belović o predstavi "Tit Andronik" u JDP: Uvek sam priželjkivala da radim sa Andrašom i sad mi se ostvarila želja

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

11:04

Jovana Belović o predstavi "Tit Andronik" u JDP: Uvek sam priželjkivala da radim sa Andrašom i sad mi se ostvarila želja
Jovana Belović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Jugoslovensko dramsko pozorište ubrzano radi na pripremama nove predstave "Tit Andronik" čija je premijera zakazana za 26. decembar.

Glumica Jovana Belović igra ćerku glavnog protagoniste u ovom Šekspirovom komadu koji režira Andraš Urban.

"Uvek sam priželjkivala da radim sa Andrašom i sad mi se ostvarila želja", rekla je glumica, koja je reditelja imala priliku da upozna na počecima svoje karijere u Subotičkom pozorištu.

Belović je govorila i o predstavi "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića u kojoj takođe igra, opisavši je kao "izazovnu".

"Ne mogu reći savladati tekst, ali dovesti do istine tu poeziju koju nam Simović daje je prvi najteži i najlepši zadatak koji glumac može da ima", istakla je Belović u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kao neko ko večito ima sumnje u svoj rad, što smatra da je "u zdravoj meri dobra stvar za glumca", Belović na "Čudo u šarganu" ne gleda kao na prekretnicu, ali priznaje da je "svakako jedna velika stepenica u karijeri". 

Belović ne priželjkuje određenu  ulogu, reditelja ili pisca, već ističe da bi volela da sarađuje "uvek sa raznim ljudima, od kompozitora, kostimografa, do glumaca i reditelja".

"Težim ka saradnji sa što više ljudi, da mogu da učim i možda ja nekog učim, da rastem i da imamo svako isti odnos prema poslu i odgovornost", rekla je glumica. 

Upitana kako gleda na budućnost pozorišta u doba tehnoloških reovlucija, Belović je rekla da duboko veruje "da će preživeti sve što mu svet sprema".

"Dokaz vidim u tome što je preživelo do sada. I nosim se mišlju da samo treba biti hrabriji u toj veri i samim tim smo korak bliži pobedi", zaključila je Belović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura